Po delším čekání Assassin's Creed: Rogue zamíří také na počítače, v České republice vychází přesně 10. března. Stylem hraní se jedná opět o tradiční Assassin's Creed zážitek se vším všudy, tentokrát ale s velkou změnou v podobě hlavního hrdiny, který se vydává zlikvidovat asasínské bratrstvo, ke kterému dříve patřil.

Shay Patrick Cormack, jak zní jméno hlavního protagonisty, se rozhodl přidat k řádu templářů, protože nesouhlasil s fungováním asasínského bratrstva, jenž pro splnění cílů neváhalo zabíjet civilisty, co se zrovna připletli do cesty. Hra tak vůbec poprvé nabízí pohled z druhé strany konfliktu.

Zdroj: Youtube

V soubojích dostane velké slovo nová puška, hodí se i na další vzdálenosti a nabídne rozdílnou munici. Hráči také budou muset být neustále ve střehu a dávat si pozor na asasíny, kteří se mohou plížit okolo a připravovat se k útoku. Je třeba hlídat střechy budov, velké davy lidí a spoustu dalších nebezpečných míst.

Hlavním městem se v Rogue stává New York 18. století a tvůrci se chlubí, že jde o věrně zpracovanou „repliku" se všemi dobovými detaily. Nouze ve hře není ani o námořní souboje, které oproti předchůdcům nabízejí více taktických možností, nové zbraně a další vybavení.

Grunex.com