A že letos Ježíšek prázdninovými dny nešetřil je vidět hned na první pohled do kalendáře. Děti budou doma až do 6. ledna, kdy poprvé v roce 2014 půjdou do školy. Celých šestnáct dní tedy budou mít prázdninových a rozhodně si nevystačí jen s dárky od Ježíška.

A proto jsou tu weby jako Hernibox.cz, které nabízejí dětem desítky hodin zábavy. Na webu ratolesti najdou stovky flashových online her, které mohou hrát zcela zdarma. Pokud neznáte flashové hry, tak vězte, že jsou to hry, které se spouštějí přímo ve webovém prohlížeči, není tedy nutná jejich instalace a stačí k jejich spuštění jakýchkoliv počítač, který dokáže přehrát například videa z oblíbeného Youtube.

Další výhodou toho, že není nutné hry nikterak instalovat je to, že si děti mohou během chvilky vyzkoušet několik her a vybrat si tu, která je nejvíce baví. Mohou si také nechat doporučit hru od jiných hráčů na webu. Stačí, aby si zvolili přezdívku, zadali svůj e-mail a už mohou komunikovat přes soukromé zprávy nebo psát komentáře na webu. Hry také mohou hodnotit pomocí až pěti hvězdiček, takže i ostatní hráči hned vidí, která hra je dobrá a která ne.

Mezi oblíbené herní řady patří hry s Papa Louiem, ve kterých dobrák Papa Louie pomáhá ostatním, ale vždy požaduje, aby si to dotyčný zasloužil. Většinou tak ten, kdo potřebuje nutně pomoci, skončí v jedné z jeho vyhlášených restaurací, kde se stane zastupujícím šéfkuchařem po dobu Papa Louieho zasloužené dovolené.

Rodičům ale stejně doporučujeme, aby nenutili děti trávit příliš mnoho času samotné u počítače, a pokud jen budou moci, aby se svým dětem věnovali. Občas si ale rodič musí na chvilku oddechnout, a proto tu byl náš dnešní herní tip.