Důvodem ukončení provozování herní půjčovny měl být nižší počet uživatelů s měsíčním předplatným, navzdory počáteční značné investici T-Mobile do propagace služby a neustále rozšiřované nabídce her, někdy i včetně novinek typu Bejewled.

"Online půjčovna PC her se zavírá k 31.7.2012! Důvodem je ukončení působení půjčovny PC her na českém a slovenském trhu. Využijte, prosíme, našich webových a mobilních her. Děkujeme za pochopení. Z důvodu ukončení působnosti online půjčovny PC her byly zastaveny veškeré předplatné. U stávajících zákazníků tedy nedojde k žádné další platbě. I přes zastavení automatického obnovování plateb budou stávajícím zákazníkům fungovat hry ve FRAG Playeru až do konce již zaplaceného období - nejpozději však do 30.11.2012," píše se trochu zmatečně na webu půjčovny.

A jak to vysvětlil Mikoláš Tuček, který byl také tváří Fragu? "Portál sám o sobě fungoval celkem dobře, snažili jsme se jej postupně rozvíjet a dělali jsme různé doprovodné aktivity. Chybu jsme ale udělali už na začátku, protože jsme zvolili technicky zastaralé řešení. I to vedlo k tomu, že jsme nedokázali oslovit více předplatitelů," řekl, aniž by prozradil jejich současný počet.

Frag.cz vznikl v červnu 2010 a po dvou měsících provozu měl už 10 tisíc registrovaných uživatelů. Hranici 20 tisíc registrovaných uživatelů prolomila služba na začátku roku 2011. V květnu začaly na Frag.cz probíhat větší změny a původní tři balíčky předplatného byly sloučeny v jeden.

Za kompletní nabídku až 700 titulů tak hráči oproti původním 299 korun za měsíc platili jen 99 korun. Za tuto cenu si mohli stáhnout hry a po dobu předplatného je hrát jak dlouho chtěli. Po skončení předplatného hry nešly spustit. Upraven byl také design portálu. Ani to ovšem nedokázalo přilákat větší počet předplatitelů.

Herní zpravodajství pro vás připravuje Eurogamer.cz.