"Nebojte se žádných těžkopádných editorů a učení komplikovaných programovacích jazyků. V tomto režimu vše vytváříte vlastním hraním. Režim Contracts je asynchronní, takže můžete proti svým přátelům bojovat kdykoliv bez ohledu na to, zda jsou zrovna online. Součástí hry Hitman: Absolution navíc bude řada již předvytvořených ,zakázek' od těch nejlepších zabijáků přímo z IO Interactive," vysvětluje tisková zpráva Cenegy.

"K režimu Contracts nás inspirovali naši věrní a nadmíru nápadití fanoušci, kteří neustále hledají nové neotřelé způsoby, jak likvidovat cíle v předchozích dílech série Hitman," řekl Christian Elverdam, ředitel tvůrců. "Hráči konečně mohou popustit uzdu své kreativitě i soutěžnímu duchu. Ať už budou bojovat o ušetření zlomků sekund či se snažit správně načasovat různé akce, aby tak vytvořili řadu smrtících ,nehod', budou se tak navzájem překonávat a inspirovat prostřednictvím nekonečné řady uživateli vytvořených kontraktů," doplnil.

Po přijetí a úspěšném splnění zakázky dostanou hráči peněžní odměnu, jejíž výše se odvíjí od toho, jak dobře si vedli. Zadání mohou být velice propracovaná a kreativní. Na výběr je bohatý arzenál zbraní, množství převleků a spousta vylepšení a technik, jež si můžete zpřístupnit hraním příběhového režimu Absolution, nebo nákupem za peníze získané při plnění předchozích zakázek.

Páté pokračování steatlh akce Hitman: Absolution bude zatím nejosobnějším příběhem Agenta 47, který se v něm pouští do akce na vlastní pěst, jelikož ho zradila jeho agentura a spolupracovníci.

Hra vyjde 20. listopadu na PS3, Xbox 360 a PC. Předobjednávat ji můžete ZDE.

Herní zpravodajství pro vás připravuje Eurogamer.cz.