Spekuluje se ale, že by mohlo jít o závodní hru s otevřeným světem podobně jako Test Drive Unlimited.

Na otázky ohledně titulu se zástupce Turn 10 stojící za Forza sérií zručně vykrucoval. "Jistě není nic proti ničemu, když bude Forza zkoušet spoustu různých věcí," řekl Dan Greenawalt. Když byl dotázán, zda bude hra realistickým simulátorem běžícím na 60 snímcích za sekundu, což k Forza sérii patří, také se z odpovědi vymluvil: "Co se toho tyče, je třeba si položit otázku, o čem celá série Forza je. Pro mě je to vize automobilové kultury, schopnost nadchnout lidi z aut, o komunitě a o tom spojovat lidi dohromady." Takže jsme se vlastně nedozvěděli vůbec nic.

Dan Greenawalt zároveň věří, že série Forza by mohlo konkurovat i takovým jako je NASCAR a F1: "Jsme rádi za náš úspěch, ale pořád existují závodní značky, které jsou větší jako třeba NASCAR a F1." Přímo naznačil, že Forza hry by měly teď začít vycházet každý rok. "Poslední, co bychom chtěli ale udělat, je vydávat Forzu každoročně a tím by se snižovala kvalita. Proto musíte najít kvalitní partnery," řekl na Showcase.

Série Forza Motorsport je známa svým detailním a realistickým zpracováním, jejíž každý nový díl je lepší než ten předcházející. Jak to bude s tímto arkádovým levobočkem, zatím těžko říci. Pokud si ale chcete zazávodit již teď, tak musíme doporučit zatím poslední, výborný čtvrtý díl, který zakoupíte ZDE.

Herní zpravodajství pro vás připravuje Eurogamer.cz.