Nová hra se jmenuje F1 Race Stars a má jít o rychlou zábavnou arkádu pro všechny věkové kategorie. Takže něco jako Mario Kart, ModNation Racers nebo Sonic & Sega All-Stars Racing Transformed? Inu, při pohledu na futuristickou dráhu s loopingem se spíš člověku hned vybaví Wipeout a u traileru zase Trackmania, ač editor tu bude chybět.

Jezdit po nich budou piloti zvučných jmen, jako jsou Lewis Hamilton, Fernando Alonso a Sebastian Vettela. Až se objeví překvapení ve formě zvedající se vozovce k nebi, neohrožení hrdinové zrychlí a přijmou výzvu a pokračují v závodu. Aneb jak praví tisková zpráva, "najdete tu oficiální Formule 1 auta, týmy a okruhy tak, jak jste je ještě neviděli."

Hra vezme hráče na světové turné kultovních míst Formule 1, včetně Monaka, Silverstone a na nový okruh v texaském Austinu, obnovený fantastický závodní okruh vybudovaný pro rychlost a takzvané wheel-to-wheel závody. Přátelé a členové rodiny se mohou bavit také, jelikož F1 Race Stars přinese závod čtyř hráčů na rozdělené obrazovce a soutěže v rozsáhlém režimu kariéry pro 12 hráčů.

Hlavní producent Chris Gray dodal: "Velmi se snažíme, abychom přinesli celé obsazení Formula 1 do nového zábavného světa závodění. Nechali jsme volnou ruku uměleckým a návrhářským týmům, aby vytvořily osobnosti F1 jiným stylem, než jsme zvyklí a dali tak vzniknout závodní hře, ve které si fanoušci mohou zazávodit sami, split-screen multiplayerem a online multiplayerem. Je to hra, jenž byla vytvořena s dlouhodobou spoluprací a návazností na dobré vztahy s Formula One Management Limited a nyní jsme schopni přinést dlouholeté odborné znalosti v oblasti konstrukce tratí a umělé inteligence. A proto tu zažijete něco úplně jiného."

F1 Race Stars odstartuje letos v listopadu pro Xbox 360, PlayStation 3 a PC. Pokud toto provedení není zrovna vaším šálkem kávy a raději máte klasické závody Formule 1, tak oficiální "seriózní" hru F1 2012 si můžete předobjednat ZDE.

Video představující hru:

Zdroj: Youtube

Herní zpravodajství pro vás připravuje Eurogamer.cz.