Logická hra Portal 2 patří s průměrným hodnocením 95 bodů ze 100 mezi ty nejlepší hry, které si můžete zahrát. Vyšla v roce 2011 a od té doby fanoušci marně čekají, kdy a jestli se studio Valve rozhodne přinést Portal 3. Dlouhé čekání nyní může zkrátit povedená novinka Portal Stories: Mel.

Nové rozšíření pro Portal 2 má na svědomí osm komunitních tvůrců, jenž připravili nové prostředí, příběh, předměty či zvukový doprovod. Ačkoliv jde o projekt, za kterým stojí pouze několik nadšenců, za výsledek by se nemuselo stydět ani profesionální studio s velkým rozpočtem.

Novinka vypráví příběh hrdinky Mel. Ta se po nepovedeném experimentu probouzí po několika letech spánku v laboratořích Aperture. Samotný děj je zasazen před události dřívějších her. Mel musí zjistit, co se stalo a kde jsou kolegové. Kromě toho se v útrobách laboratoře má skrývat „neobjevená hrozba".

Zdroj: Youtube

Portal Stories: Mel přináší hned 22 misí, ty mají podle tvůrců zabrat 6 až 10 hodin herního času. Záleží, jak rychle zvládnete řešit všudypřítomné hádanky. U všech logických hádanek záleží pouze na logickém uvažování, hra tak nevyžaduje rychlý sled akcí pro postup kupředu.

Rozšíření Portal Stories: Mel je zdarma dostupné ke stažení skrze službu Steam. Jedinou podmínkou je vlastnit Portal 2, který ale nemusí být nainstalovaný.

Grunex.com