Studio Firaxis představilo první velké rozšíření pro Civilization: Beyond Earth z minulého roku. Dostalo pojmenování Rising Tide a novinek přinese celou řadu. V rozšiřujícím přídavku především zavítáme na vodu.

Vodní plochy nabídnou díky rozšíření nové možnosti a především stavbu plovoucích měst a kolonií. S touto novinkou se pojí také rozšíření možností pro těžbu surovin, v Rising Tide půjde využívat i zdroje ukryté pod vodní hladinou.

Prozkoumávání nového vodního prostředí s sebou přinese také nové hrozby, se kterými bude třeba počítat. Hlavně nové mořské živočichy, podle tvůrců budou disponovat unikátními schopnostmi a bude je třeba brát při hraní v potaz.

Dostupné herní frakce budou s přídavkem rozšířeny o čtveřici nových. Každá opět přijde s vlastními jednotkami či trošku odlišným stylem hry. Studio si ale zatím konkrétní detaily nechává pro sebe a frakce plánuje odhalit až později.

Poslední ze zatím odhalených novinek má být přepracovaný systém diplomacie. Hráči se mohou těšit na znatelně více možností, jak pomocí diplomatů řešit různé situace.

Rising Tide pro Civilization: Beyond Earth má vyjít tento podzim. Přesné datum zatím zveřejněno nebylo.

Grunex.com