Původně to tedy podle onoho zdroje bylo v plánu, ale Sony oznámení musí pozdržet zejména kvůli tomu, že současné verze PS3 Slim (už jednou zmenšená původní konzole PS3) je ještě pořád na skladech spousta a musí se nejprve vyprodat zásoby, než se oznámí hubenější verze (jinak by se ty skladové zásoby pak už dost těžko prodávaly).

Zdroj také potvrdil existenci speciální hubené PS3 s pouhými 16GB paměti. Tato nová PS3 by neměla mít v sobě klasický pevný disk, ale pouze flash paměť a měla by být také mnohem levnější než klasická verze s pevným diskem. Jde tak přímo proti konkurenčnímu, levnému Xboxu 360 se 4GB flash kartou.

Spekuluje se, že 16 GB verze nové PS3 by mohla stát okolo pouhých 99 dolarů - tedy v přepočtu nějakých 2100 korun. Zní to spíše ale jako bláhová pohádka.

Konzole PS3-4000, která se včetně obrázků objevila v Brazílii na webu schvalující hardware uváděný na místní trhy, by se měla podle všeho prodávat také ve verzi s 250 GB a 500 GB.

Jestliže se vám nechce čekat na nový model, který tu zřejmě nebude dříve než o Vánocích, tak stávající Playstation 3 Slim s 320 GB pevným diskem můžete zakoupíte ZDE.

Herní zpravodajství pro vás připravuje Eurogamer.cz.