Tesoro Shrike je laserová myš, určená pro maximální herní nasazení a zážitek. Její název jasně napovídá o tom, k čemu je myš určena. Označení Shrike je takzvaně skrytá zbraň. Pojďme se však blíže podívat na myš po designové stránce, ergonomie a dalších specifikací.

Při prvním setkání s Tesoro Shrike vás jistě zaujme design a styl myši. Na první pohled možná připomíná klasické herní myši, nicméně při podrobnějším zaměření zjistíte její výhody. Hlavní část myši tvoří kryt, který je sice plastový, ovšem s matným a designově dobře zpracovaným kartáčovým hliníkem. Rám je osazen leskle černým plastem, který skvěle doplňuje hlavní kryt. Přední část myši doplňuje stříbrné natištěné logo Tesoro.

Samotná velikost myši bude zajisté vyhovovat běžně velké ruce. Skvělá ergonomie zajistí pevný stisk a pohyb s myší. Dostupnost tlačítek je ideální. Boční profil pro umístění palce je pogumovaný, což zaručí výbornou manipulaci s myší a nehrozí riziko sklouznutí palce na stůl a tím tak nechtěnému pohybu myši.

Tesoro Shrike disponuje osmi ovládacími prvky. Základ tvoří klasická dvojice tlačítek, která jsou nutností každé myši. Jistě vás zaujme skvělé zpracování tvaru tlačítek vůči prstům, které jsou mírně vlnité. Kvalitní mikrospínače zajistí oproti jiným myším tichý stisk tlačítek, což oceníte hlavně večer. Horní část je osazena scrollovacím kolečkem, které je pochromované a uprostřed potažené gumou s drážkováním pro lepší scroll.

V blízkosti scrollovacího kolečka je přepínač citlivosti DPI, který umožňuje až pět změn od 800 do hodnoty 5600 DPI. K tomu vám dopomůže momentálně druhý světově nejlepší laserový senzor, Chipset: Avago 9500, který zaručuje opravdovou kvalitu. Vývojáři mysleli také na spínače a použili D2FC-F-7N Omron switch, které se řadí mezi nejlepší na trhu. Tesoro však myslelo i na jiná tlačítka. Konkrétně v oblasti palce a ukazováčku, které jsou na hraně myši. Jejich funkce si lze změnit pomocí dodávaného softwaru.

V přední spodní části myši si lze všimnout malé krytky, kterou lze vysunout. Jedná se o „úložný" prostor pro závaží, ty jsou celkově čtyři o maximální hmotnosti 35 gramů. Liší se tak od ostatních myší, které závaží umisťují na spodní část. Díky dodávanému softwaru lze programovat zmiňované tlačítka, nebo měnit RGB efekty podsvícení myši. Pokud hledáte opravdovou zbraň, vyzkoušejte Tesoro Shrike.

Veškeré informace týkající se produktů Tesoro lze získat na facebookové stránce Tesoro Czech and Slovakia - ZDE. Periferie je pak možno zakoupit například internetovém e-shopu CZC.cz.

Grunex.com