Strategické hry nepatří mezi nejpopulárnější žánr v herním světě, přesto si ale zájemci přijdou na své. Nejnovějším přírůstkem je Wargame: Red Dragon, které se právě objevilo na českém trhu. Jedná se o pokračování zavedené série, jenž už nabídla dva díly.

V tom třetím se z Evropy přesouváme do střední Asie a také v čase. Příběh hry se odehrává v letech 1975 až 1991. Čekat bude nový konflikt, hlavní roli bude tentokrát hrát korejský ostrov. Přídavek do hry přidá pětici nových mocností. Najdeme zde třeba Čínu či Severní Koreu. Studio Eugen Systems slibuje, že příběh bude ještě zajímavější než v předchozích hrách.

Zdroj: Youtube

Red Dragon si zachovává základní herní mechanismy, díky kterým se tato série tak proslavila, ale tentokrát se scéna přenáší do exotičtějšího prostředí.

Více než 650 nových jednotek (celkem jich v sérii najdete 1450!) a rozmanitá bojiště s pečlivě provedenými detaily poskytují nesmírnou strategickou hloubku, nový dynamický systém kampaně a intenzivní režimy pro více hráčů, kde může najednou soupeřit až 20 hráčů - to vše činí z Wargame: Red Dragon vhodného nástupce AirLand Battle.

Grunex.com