Oznámení vydání Forza hry pro počítače bylo začátkem března velkým překvapením. Série Forza totiž doposud patřila k čistě exkluzivním značkám pro konzoli Xbox a navíc jde o jednu z nejznámějších. Nyní už je možné závodit také na počítačích.

Forza 6: Apex zatím vyšla jako betaverze. Obsahově je kompletní, jedná se tak spíše o ladění a opravu možných chyb ve hře za pomoci herní komunity.

Úkolem novinky je především představit Forza svět novému publiku a díky propracované grafické stránce s podporou 4K rozlišení ho představit v celé kráse.

Na výběr je více než 60 detailně zpracovaných aut, která umožňují navíc detailní prohlídku skrze režim Forzavista. Apex také přináší několik nových možností, jak závodit, které nebyly v konzolové verzi.

Tratí je aktuálně šest a každá nabízí variantu v dešti a v noci. Do budoucna mají tvůrci v plánu hru rozšiřovat novým obsahem.

Zdroj: Youtube

Forza 6: Apex je možné zdarma stahovat skrze Windows Store. Vyžadován je operační systém Windows 10. Další pokračování Forza série už mají vycházet souběžně pro Xbox One a počítače.

Zdroj: Youtube

Forza 6 pro Xbox One se aktuálně dočkala velkého přídavku Nascar. Přináší 24 aut z aktuální Nascar sezóny, nový režim kariéry, který zabere zhruba 10 hodin a také několik vylepšení pro hru více hráčů.

Grunex.com