Na jevišti ji na něm doprovází její kapela se smyčcovým triem a dechovým kvartetem. „Přizvali jsme i bubeníka Adama Kollera, jenž tvoří s mým současným bubeníkem Martinem Kopřivou a baskytaristou Jakubem Vejnarem skvělou rytmickou sekci. V přední lajně je mou oporou kytarista Ludvík Kulich a klavírista a producent Jakub Zitko, který je i autorem aranží.“

Zdroj: Youtube

Přibližně dvouhodinový záznam obsahuje nejen písně ze zmiňovaného nosiče, ale i starší skladby a nejnovější Hvězdu. Živou interpretací získaly všechny novou, energickou podobu.

Divadlo Na Vinohradech.
Vinohradské divadlo oslaví koncem týdne 110. výročí své existence

„V celém týmu, ve svých výborných spoluhráčích mám obrovský dar. Vyhovujeme si, panuje mezi námi důvěra, právě díky vzájemné empatii muzikantské i lidské jsme mohli jezdit s písničkami z desky Na Radosti tak dlouho. Teď už se ale chystám tuto etapu ukončit, aby mohlo vzniknout zase něco nového, na co se těším,“ říká zpěvačka a hudebnice.

Ještě, než s kapelou vyrazí na avizovaná prosincová vystoupení Na Radosti, čeká ji 3. prosince (opět ve Foru Karlín) koncert v doprovodu Symfonického orchestru Českého rozhlasu (SOČR) v rámci jeho projektu Nové horizonty. „Hraní se SOČRem pro nás nebude poprvé, společně jsme spolu vystupovali už na festivalu klasické hudby Smetanova Litomyšl,“ doplňuje.

Zpěvačka Lenka Dusilová.
Lenka Dusilová: Indiánky vznikly z nadšení, jinak by ten klip stál statisíce

Naposled na jevišti s Martou Kubišovou
Celkově vzato měla Aneta Langerová v poslední době (vedle vlastních aktivit) hodně „napilno“. V září a říjnu se jako host účastnila rozlučkových vystoupení Marty Kubišové. „S Martou jsem měla možnost být v úzkém kontaktu už dřív díky divadelnímu představení Touha jménem Einodis a různým koncertům. Že mě pozvala na své poslední turné, vnímám jako obrovskou poctu její nabídku jsem přijala s velkou pokorou a úctou k této dámě. Asi nejenom mně je smutno z toho, že se rozhodla kariéru ukončit, ale na druhou stranu jí musíme dopřát odpočinek a klid ke všemu, co ji v jejím osobním životě čeká,“ míní Aneta Langerová, která se navíc nedávno objevila na plátnech kin.

Ve filmu režisérky Marty Novákové 8 hlav šílenství ztvárnila hlavní roli ruské básnířky Anny Barkovové, vězněné v gulagu. „Anna byla sebevědomá a nezlomná žena, která se ani v otřesných podmínkách a soukolí doby nevzdala svého postoje a pravdy, kterou ve světě viděla. Byla za to velmi krutě potrestána, někdy až velmi absurdně, ale pořád stála pevně. Pro mě Anna svůj boj vyhrála,“ říká zpěvačka.

Richard Müller a Adéla Banášová
Dojde i na duet? Uvidíme, říkají Adela Banášová a Richard Müller

A jaké vize má do budoucna? Bude snad hledat další podobně inspirativní místo pro svou tvorbu, jako bylo právě to Na Radosti? „Že jsme se ocitli právě tam, vzniklo přirozeně, nikdo to neměl v plánu. Prostě nás uchvátilo, a tak jsme ho začali ‚používat‘ jako kulisy jednotlivých písní. Nedá se proto říct, že bych teď měla vyloženě v plánu najít nějaké podobně podnětné prostředí. Cestovat ale asi budu, pořád mám u sebe kytaru, na kterou si vybrnkám melodie, tak uvidíme, co se stane."

Koncerty

Na Radosti

6. 12. Říčany, KC Labuť
7. 12. Brno, Mahenovo divadlo
10. 12. Doksy, kino Máj
11. 12. Bílina, Kulturní dům Fontána
13. 12. Přerov, Městský dům
14. 12. Jeseník, Divadlo Petra Bezruče