Skladba Kemama posbírala od diváků a poroty celkem 22 bodů. Na druhém místě, s 18 body, se umístila skladba Wanna Be Like zpěvačky Elis Mraz a rappera Čis T. U zahraničních posluchačů si vedla nejlépe skupina We All Poop a u desetičlenné zahraniční poroty zpěvačka Barbora Mochowa.

Lanugo: zpěvačka Markéta Foukalová a hudebník Viliam Béreš (uprostřed)
Hudebníci Markéta Foukalová a Viliam Béreš: Máme rodiny, album muselo počkat

„Z výsledků hlasování je vidět, jak silná byla sestava všech sedmi finalistů. Každý z nich by nás reprezentoval v Rotterdamu se ctí. Pevně věřím, že navážeme na úspěchy minulých let a České republice se podaří již potřetí v řadě probojovat do finále soutěže Eurovision Song Contest. Těší nás i rostoucí zájem o tuto soutěž, což potvrzuje zájem fanoušků, kterých letos hlasovalo o deset tisíc více než loni,“ uvádí vedoucí delegace Cyril Hirsch. Všech sedm klipů zhlédlo v průběhu národního kola na internetu téměř 1,5 milionu diváků.

Zdroj: Youtube

Přípravy českého zástupce na semifinále Eurovision Song Contest mohou fanoušci podrobně sledovat na sociálních sítích pořadu i na webu České televize. To, jak si skladba Kemama, složená čtveřicí autorů Osama Verse-Atile, Ben Cristovao, Charles Sarpong a Rudy Ray, povede na hlavním pódiu v Rotterdamu, uvidí v přímém přenosu ve čtvrtek 14. května na ČT2 a v případě postupu do finále následně v sobotu 16. května na ČT1. První semifinále se koná v úterý 12. května a odvysílá ho rovněž program ČT2.

Soutěž se koná každoročně již od roku 1956. Jde o nejsledovanější nesportovní událost na světě. V loňském roce ji v televizi vidělo na 182 milionů lidí. Česká republika se na Eurovision Song Contest poprvé představila v roce 2007. Do finále se v minulých ročnících probojovali Gabriela Gunčíková, Mikolas Josef a skupina Lake Malawi, která Českou republiku zastupovala loni.

Larkin Poe. Bluesrockové sestry ze státu Georgie
Colours nabídnou blues i rockovou superstar