„Fletch měl skutečně zlaté srdce a vždycky tu byl, když jste potřebovali podporu, popovídat si, zasmát se nebo si dát studenou pintu. Soucítíme s jeho rodinou a prosíme vás, abyste na ně mysleli a respektovali jejich soukromí v této těžké době,“ uvedli zbylí členové kapely v prohlášení. 

Fletcher se narodil v roce 1961 v Nottinghamu a přestěhoval se do Basildonu, kde koncem 70. let založil spolu s Martinem Gorem a Vincem Clarkem skupinu Composition Of Sound. Po přijetí zpěváka Davida Gahana se přejmenovali na Depeche Mode a kvarteto se proslavilo hity jako New Life nebo Just Can't Get Enough.

Po odchodu Clarka, který založil Yazoo a poté Erasure, se Gore stal hlavním skladatelem a kapela zaznamenala na přelomu 80. a 90. let obrovský mezinárodní úspěch s písněmi Personal Jesus, Enjoy The Silence a I Feel You. V roce 2020 byla kapela uvedena do Rokenrolové síně slávy.

Meky Žbirka
Posledné veci Mekyho Žbirky. Zpěvákovo posmrtné album pokřtila jeho rodina

Fletcher byl mluvčím skupiny, často vydával prohlášení do médií a komunikoval s novináři. Říkalo se o něm, že byl členem, který skupinu stmeluje a pomáhal najít kompromisní řešení mezi Davem a Martinem při autorských roztržkách během práce na albu Playing the Angel.

Byl jediným členem Depeche Mode, který se na písních nepodílel svým vlastním hlasem.

Zdroj: Youtube

Fletcher byl od 16. ledna 1993 ženatý, s manželkou Grainne měli dvě děti.