Impulz uspořádat společné turné nazvané On a Ona vzešel od Richardova manažera. Jak mě, tak i Richarda to v pozitivním slova smyslu překvapilo, ale zároveň i patřičně vyděsilo. Nic podobného jsme zatím neabsolvovali. Protože se ale vzájemně ctíme, představa, jak by takové turné mohlo vypadat, v nás od začátku rezonovala, až nakonec dospěla do konkrétních obrysů,“ vypráví Adela Banášová (dnes již Vinczeová), jejíž úlohou bude vést na jevišti s populárním interpretem rozhovory.

Zpěvačka Lenka Dusilová.
Lenka Dusilová: Indiánky vznikly z nadšení, jinak by ten klip stál statisíce

Zpěv protknutý slovem
„Aby nevznikly zbytečné obavy především půjde o Richarda a jeho hudbu. Jeho zpěv protkneme mluvenými vstupy ve zdravé a adekvátní míře,“ sděluje moderátorka. Jejich obsah bude víceméně daný. „Samozřejmě si dopředu najdeme témata, která jsou nám oběma blízká, abychom se v nich cítili dobře, a která mohou být zajímavá. Okolnosti toho kterého večera je ale samozřejmě mohou posunout do konkrétností vždycky se může udát něco, co bude řešit celá společnost. V tu chvíli by asi bylo divné nevyjádřit se k tomu,“ míní Banášová a připomíná, že bude na jevišti fungovat coby „spojka“ mezi diváky a Richardem Müllerem, aby i oni dostali možnost se jej na něco zeptat.

Zdroj: Youtube

Nešťourat v soukromí
„Hranice nemám, jsem připravený zodpovědět cokoli. Byl bych ale velmi nerad a nemusím to nijak zdůrazňovat, protože Adela je nesmírně inteligentní a chápavá žena, kdybychom si nějakým způsobem ubližovali, kdybychom se vrtali ve věcech, které jsou nám nepříjemné, ač právě takové otázky publikum vyžaduje,“ podotýká Richard Müller.

Zpěvák Joakim Brodén.
Joakim Brodén tiše „out“. Karel Gott má své jisté

Jeho spoluaktérka navazuje: „Já si paradoxně myslím, že lidé, kteří přijdou, mají Richarda rádi, takže neočekávám, že by jej chtěli vidět v situaci, kdy ho někdo trápí. Navíc ze zkušenosti vím, že mnohem víc toho člověk řekne, když není pod tlakem. Pak může nastat příjemná, pohodová nálada a energie, díky níž se dají ustát možná i palčivější otázky, ale možná taky ne. Zkrátka, vše se dá ‚nacítit‘, je to o vzájemné empatii.“

Nově oblečené písně
A z jakých songů bude Richardův koncert složený? „Chci zazpívat co nejvíc písní ze zmíněného alba 55, protože si myslím, že si to zaslouží. Mám pocit, že jejich tvůrci odvedli obrovskou práci. Když je s kapelou zkouším, cítím, jak intenzivně na mě působí a jak jsou krásné. Ve druhé části večera zazní písničky, které mají lidé rádi a bez kterých by asi nechtěli opustit koncertní sál,“ říká zpěvák.

Česko zpívá koledy 2017
Česko opět zazpívá koledy s Deníkem

Jde například o hity Po schodoch či Štěstí je krásná věc. „Mám je rád. Vždycky, když už jsem z nich malinko unavený, pozměníme jejich aranže, oblečeme je do nového kabátu a zase z nich mám radost.“

Zda dojde během programu i na duet, účinkující nepotvrdili, ale ani nevyloučili. „Vždycky, když na toto téma přijde řeč, odpovídám, že by to muselo vzejít z Richardova podnětu, protože sama opravdu nemám žádnou ambici, ani to nikdy nebyla moje touha, zpívat před diváky. Ale uvidíme, může se to přihodit, pokud během příprav na turné dospějeme k názoru, že můj zpěv dosahuje ‚poslouchatelné míry‘,“ směje se moderátorka.