Janek Ledecký, někdejší frontman kapely Žentour, přiveze do Litvínova své vánoční turné s názvem Všichni dobří andělé. „Na koncertu zazní klasické vánoční písničky i hity jako Pěkná, pěkná, pěkná," říká promotérka koncertu Hana Petřinová.

Ledecký nebude na pódiu sám. Doprovázet ho bude přední české smyčcové Nosticovo kvarteto a pak také dětské pěvecké sbory ZUŠ Litvínov a hamerské základní školy. „Je to pro nás pocta. S někým takovým naše děti ještě nevystupovaly," těší se Šárka Jandová, zástupkyně ředitele hamerské školy.

Letošní vánoční turné Janka Ledeckého nese jméno Všichni dobří andělé podle názvu alba duetů tohoto populárního zpěváka. „Na každé zastávce turné se pak vedle Janka vždy objeví jeden z interpretů, který s ním na tom albu zpívá," pokračuje Petřinová. V Litvínově to bude lamač dívčích srdcí Marek Ztracený.

V sobotu vystoupí v Citadele Leona Machálková. Roli předkapely při jejím vánočním koncertu bude plnit Junior Big Band litvínovské ZUŠky. Přímo při koncertu bude stálici tuzemské hudební scény doprovázet North Big Band, tedy soubor bývalých žáků ZUŠ, kteří se stále každý týden scházejí a pilují společné hraní.

„Pro děti je to určitě výrazná motivační záležitost. Pak je hudba daleko více baví," uvedl Jaroslav Sochor, ředitel litvínovské základní umělecké školy.

Oba koncerty začínají na velké scéně od 19 hodin. Vstupné na vystoupení Janka Ledeckého vyjde v předprodeji na 280 korun, v den konání na 310 korun. Cena lístků na Leonu Machálkovou činí 150 korun.