S pozvanými interprety zazpívá Eva Pilarová i duety, z nichž ty nejslavnější jsou například Láska nebeská nebo Tam za vodou v rákosí. „Měla jsem štěstí, že jsem vytvořila ceněné a populární duety s Waldemarem Matuškou nebo Karlem Hálou, ale i s Karlem Gottem ještě ve zlaté éře Divadla Semafor. Teď mám to štěstí, že mohu zpívat i s vynikajícím zpěváky české současné hudební scény," uvedla Pilarová.

Na obou koncertech se představí také skupina Wohnout a Lokomotiva Petra Vondráčka, zazpívá i mladý Tomáš Ringel. Vystoupení, na kterém zazní swingové skladby, písně z repertoáru Divadla Semafor nebo legendární duety, bude trvat dvě hodiny. Šestasedmdesátiletá zpěvačka, fotografka a kuchařka plánuje u příležitosti 55 let na scéně vydat Box 55, ve kterém bude 55 písní, 55 fotoobrázků a 55 receptů.

Pilarová, která stále slýchá přezdívku Eva Fitzpilarová, na vyhlašování výsledků ankety Český slavík 2014 převzala mimořádného Zlatého slavíka. Ředitel pořádající agentury Musica Bohemica Jaroslav Těšínský tak napravil „historickou křivdu". Pilarová totiž skončila v roce 1962 na třetím místě, ale tehdy se v pěvecké části ankety nerozlišovala mužská a ženská kategorie a před ní dostali více hlasů jen Karel Gott a Waldemar Matuška. Brněnská rodačka, která se v roce 1960 stala členkou divadla Semafor, kde vystupovala mimo jiné s dvojicí Jiří Suchý a Jiří Šlitr. Prvního Zlatého slavíka dostala před padesáti lety v roce 1964, další pak v roce 1967 a 1971.

V roce 1993 obdržela od vydavatelství Supraphon platinovou desku za 1,400.000 prodaných nosičů. V roce 2009 převzala od prezidenta Václava Klause Medaili Za zásluhy.