Jitka Schneiderová bude v pátek 9. března v DEPO2015 poprvé moderovat slavnostní vyhlášení výsledků hudební anktey Žebřík. Stát bude po boku Tomáše Hanáka, který na rozdíl od ní patří k 'žebříkovským' matadorům.

Slavnostní vyhlášení hudební ankety Žebřík se koná v pátek 9. března v DEPO2015.Zdroj: Deník / Říský Milan

Moderoval poprvé slavnostní vyhlášení Žebříku 2010, které se konalo v dnes již zbouraném Domě kultury Inwest. Tehdy mu na pódiu partnerkou byla zpěvačka Klára Vytisková. Tu za několik let vystřídala herečka Bára Poláková, kterou loni Tomáš Hanák vyměnil za Ivu Pazderkovou. „Bavilo mě to se všemi,“ vyznal se v úterý v DEPO2015 Tomáš Hanák. „Vždycky to byla improvizace a člověk musí být připraven na všechno,“ dodal s významným pohledem na Jitku Schneiderovou.

Studentka ZČU Tereza Petržilková v sobotu startovala na halovém mistrovství světa v atletice v Birminghamu jako členka české štafety na 4x400m. Dívky skončily sedmé a Terezin klub AK Škoda Plzeň je nadšený z obřího úspěchu.
Univerzitní sportovci budou Western Stars

„Nic si nepřipravujeme. Máme rádi improvizaci a věříme, že to bude živelný a zábavný večer. Doufám však, že alespoň dostaneme scénář, abychom věděli, kdy se jaká cena bude předávat a čí koncertní set máme ohlásit,“ poznamenala herečka.

Olympic poprvé na Žebříku

V DEPO2015 se v pátek večer sejdou desítky muzikantů. Někteří zahrají, jiní si přijedou pro cenu. 

Hudební fanoušci během ledna a února hlasovali v celkem deseti kategoriích, jako je například Zpěvák či Zpěvačka roku, Album nebo skladba roku. O vítězi jedenácté kategorie se nehlasuje – jde o speciální cenu magazínu iReport, kterou v polovině večera předá ředitel hudebních cen Žebřík Jarda Hudec. 

Moving Station v Plzni
Jeden svět začne 16. března

Zatímco výsledky ankety drží organizátoři do poslední chvíle v tajnosti a konečné pořadí neznají ani ti, kdo se nakonec umístí na prvních třech místech, Jarda Hudec naznačuje, že to, kdo získá speciální cenu iReportu, je možné odhadnout. „Poprvé v historii Žebříku bude na slavnostním večeru koncertovat kapela Olympic,“ informuje ředitel hudebních cen. Dodává, že Petr Janda však na Žebříku nebude poprvé. V prvním ročníku této hudební ankety uspěl v kategorii osobnost roku. 

Olympic v Klatovech.Zdroj: Deník / Loudová Daniela

Kromě Olympiku čeká návštěvníky Žebříku šestihodinová hudební show, na níž s koncertními sety vystoupí zpěvačka Lenny, zpěvák a multiinstrumentalista Honza Křížek, Michal Hrůza a kapely Hrůzy a skupina Wohnout. Večer uvádějí herci Tomáš Hanák a Jitka Schneiderová. 

Účast prý přislíbili téměř všichni muzikanti, které organizátoři na slavnostní vyhlášení na základě sečtených hlasů pozvali.

Vstupenky na Žebřík budou v obvyklých předprodejích až do pátečního poledne. Poslední sérii vstupenek bude možné zakoupit před zahájením slavnostního večera přímo na místě.