Pro nahrávku vlastní skladby Romantik oslovila Richarda Krajča a Petra Bendeho a vznikla tak píseň – a s ní i videoklip – která pomáhá. Pomáhá všem, kteří se chtějí něco dozvědět o nemoci roztroušená skleróza, ale i těm, kteří tuto diagnózu mají. I Hana Robinson k nim patří. S touto nemocí bojuje již osmým rokem.

Jaká náhoda svedla všechny tři dohromady?

Hanka popisuje: „S Richardem Krajčem jsme na albu Michala Horáčka Ohrožený druh nazpívali duet Bellissima, ke kterému jsem složila hudbu. Myslím, že jsme se v něm hlasově skvěle doplňovali, Richard má totiž v hlase neskutečnou něhu a romantiku. Od začátku mi tak bylo jasné, že v písni Romantik musí zaznít právě on, takže jsem ji v podstatě skládala pro něj. Petra Bendeho mi do života přivál právě projekt Překonej sám sebe, který ho oslovil. Petr byl velmi ochotný a hned druhý den po našem telefonátu zazpíval ve studiu. Je to skvělý zpěvák a velký profesionál."

Brněnská rodačka, skladatelka, zpěvačka a klavíristka Hana Robinson úspěšně absolvovala prestižní hudební školu Berklee College Of Music v Bostonu. Náhoda tomu chtěla a ona potkala Michala Horáčka, který jí oslovil s nabídkou pro projekt Ohrožený druh, pro který složila tři písně, a s nímž získala i ocenění Anděl za nejprodávanější desku roku.

Hana vydala před čtyřmi roky autorské debutové album Brouk v hlavě, na jaro příštího roku plánuje vydání druhého.

A Romantik na něm určitě bude. Videoklip k písni (k vidění zde), ve kterém si všichni – Hana, Richard a Petr - zahráli, je animovaný. Vytvořil ho Mejla Basel, na kterého Hanka přišla úplnou náhodou. Na nahrávce se podílela celá řada skvělých hudebníků: např. Petr Malásek, Jiří Stivín ml. a další.