"Hodnota tohoto klipu je v řádu šesti nul… Někoho to možná překvapí, ale my se na to moc těšíme. Můžeme za to v důsledku poděkovat všem, kteří si zakoupili poslední, dnes již multiplatinové CD, protože část výnosu z prodeje můžeme investovat zpět do videoklipů. Toto je první profesionální videoklip z již zmíněného nosiče, a rozhodně můžeme slíbit, že není poslední," říká management skupiny.

Režie se ujal renomovaný slovenský režisér Michal „Kunes" Kováč. Sám k této spolupráci říká: "Kabát, jako žijící legenda české scény, je pro nás výzvou. Nejen velikostí své produkce, ale i stylem své hudby. Cítíme něco jako až poslání, vytvořit dílo, které na rockové scéně ještě nebylo. Ve spolupráci se šermířskou skupinou Merlet v klipu hodláme spojit historické reálie s nejmodernějšími technologiemi. Podaří-li se přenést příběhovou poetičnost, kterou předesílá již text této písně, s těmito výtvarnými prostředky, můžeme se těšit na videoklip světové úrovně."

Videoklip bude kombinací hraného a animovaného 2D a 3D filmu. Kapela se po dohodě s režisérem sama vložila do natáčení bojových scén po boku zkušených profesionálů. Musela si relativně rychle pod odborným dohledem osvojit bojové scény. Tyto činnosti aranžoval a připravil profesionál na slovo vzatý, Libor Vrba, ze skupiny historického šermu Merlet. Ta se konec konců tohoto natáčení v hojném počtu také účastnila. Tento v pravém slova smyslu „kumštýř" v minulosti pomáhal svými zkušenostmi při natáčení filmů, jako byly např. Troja, Tři mušketýři, Tristan a Isolda, Johanka z Arku, a plno dalších.

Kabát - Valkýra.

Kabát -  z natáčení klipu Valkýra. Autor: archiv Kabát/Kubo Krizo

"Bylo to fyzicky velmi náročné. Aby nás nevyděsili, slibovali jednoduché a kraťounké natáčení… tak na jedno odpoledne. V důsledku to tak ale ani náhodou nebylo, a ještě v nočních hodinách prvního natáčecího dne jsme do nekonečna opakovali a natáčeli jednotlivé scény. Pochopitelně jsme remcali na režiséra, že to jsme si nedomluvili… ale on nás s úsměvem odpálil, že kdyby nám vše popravdě a dopodrobna řekli dopředu, očekával, že se raději hodíme marod," dodává kapela.

Klip se stále ještě natáčí, a bude následovat velmi náročná příprava animací, postprodukce všeho co se natočilo, a po té digitální montáž. Při ní se vše finálně dobarví a pospojuje, aby bylo možné si tento klip v celé jeho síle prohlédnout. Půjde-li vše dobře, mohla by být ochutnávka z tohoto klipu hotová v řádu několika týdnů