V premiéře se v České republice představí například britský zpěvák, skladatel a textař Ed Sheeran, jehož koncert, který se uskuteční 12. února, se z pražského Fora Karlín přesouvá do větších prostor Tipsport areny na Výstavišti. „Důvodem je velký zájem o vstupenky, které se vyprodaly za pět dní," informovala za pořádající agenturu Charm Music Iva Boková.

S novým zpěvákem Adamem Lambertem zahraje 17. února v pražské O2 areně kapela Queen. Z původních členů londýnského kvarteta zůstali pouze kytarista Brian May a bubeník Roger Taylor. Baskytarista John Deacon se k obnovené skupině nepřipojil. „Pokaždé, když jsme hudebně spolupracovali s Adamem, tak to byl prostě ten nejúžasnější frontman," říká Roger Taylor. „Je senzační. Má úžasný rozsah, a protože velký rozsah měl i Freddie, Adam dokáže zazpívat to, co on. Je to mimořádný zpěvák a skutečný talent. Mám pocit, že zapadá do naší jisté teatrálnosti. A je to hodně přirozené."

Švédští Roxette

V pražské O2 areně se bude 23. února konat i koncert americké zpěvačky Katy Perry. Show jedné z největších hvězd současné populární hudby se uskuteční v rámci jejího Prismatic World Tour. Paul Simon a Sting zahrají v rámci svého společného turné On Stage 14. března, opět v pražské O2 areně. Oba hudebníci představí na koncertě přes tři desítky skladeb včetně hitů Boy in the Bubble, Driven to Tears, Desert Rose či Every Breath You Take. Po čtyřech letech zavítá do Česka kapela Scorpions. Jediný koncert odehraje 8. května v Pardubicích. Na rozlučkovém turné je od roku 2010.

V rámci turné The XXX Anniversary Tour vystoupí hned dvakrát v České republice švédské duo Roxette. Marie Fredrikssonová a Per Gessle představí své hity v pražské O2 areně 21. května a 15. června v ostravské ČEZ aréně. V Ostravě se představí i anglická legendární skupina Def Leppard, která v ČEZ aréně zahraje 22. května, o den později v Praze. Do Česka se kapela vrátí po dvanácti letech.

Kiss budou slavit

V pražském Foru Karlín vystoupí 7. června americký zpěvák, jazzman a příležitostný dirigent Bobby McFerrin, který se do povědomí veřejnosti zapsal hlavně skladbou Don´t Worry, Be Happy. Posluchači se s ním setkají i v rámci brněnského JazzFestu 17. června s klavíristou Chickem Coreou zazpívá ve sportovní hale Vodova.

Vrátí se i americká rocková legenda Kiss, která zahraje 8. června v pražské O2 areně v rámci turné u příležitosti svého čtyřicátého výročí. Na koncertu představí zásadní hity své kariéry. Kanadská rocková skupina Nickelback vystoupí 17. října taktéž v pražské O2 areně. Koncert se uskuteční v rámci turné na podporu jejich osmého studiového alba s názvem No Fixed Address. Italský zpěvák, kytarista a producent Eros Ramazzotti se představí 30. října v O2 areně, do Prahy přijede po dvou letech od úspěšné koncertní série Noi Tour. Zazpívá mimo jiné i skladby z chystané novinky.

Vedle současných se posluchači dočkají i starších hvězd. Britská skupina Smokie u nás oslaví padesát let od svého založení a čtyřicet let na scéně dvěma koncerty 20. února zahraje v brněnském sále Sono Centrum Music Club a o den později ve velkém sále pražské Lucerny. Z jiného soudku bude vystoupení legendy filmové hudby Ennia Morriconeho, které se odehraje 12. února v pražské O2 areně. Tentokrát se ale římský rodák přijede do Česka rozloučit jedná se totiž o zastávku v rámci jeho posledního turné vůbec.

Zpěvačka Bonnie Tylerová zazpívá 22. dubna v Brně, o den později v Ostravě a 25. dubna v pražském Foru Karlín. Naposled se u nás třiašedesátiletá Tylerová představila před čtyřmi lety na pražské zastávce turné Ravishing: The Best of. Na dvou koncertech se ukáže i britská kapela Deep Purple. Nejdříve 27. října vystoupí v ostravské ČEZ aréně, o den později zahraje v Plzni.