„Michal je velmi seriózní, kvalitní dirigent s přirozenou autoritou," uvedl Vondráček, který je absolventem Hudební akademie v Katovicích, Vídeňské konzervatoře a bostonské New England Conservatory.

Prokofjevův Třetí koncert je v repertoáru Vondráčka poměrně nový. „Co pro mě bylo určující pro zvládnutí tohoto či kteréhokoliv jiného díla, to nepovím, protože takto o hudbě neuvažuji. Každopádně od dob, kdy jsem cvičil deset hodin denně, už uplynula spousta let. V dnešním zápřahu by to jednak nebylo reálné a také si nemyslím, že by to bylo nutné," podotkl Vondráček.

Zazní skladby Prokofjeva i Lutoslawského

Na koncertu ke dni nezávislosti Polska vedle Prokofjevova klavírního koncertu zazní Malá suita, jejímž autorem je Witold Lutoslawski, a Symfonie č. 5 e moll Petra Iljiče Čajkovského. Vysílá přímým přenosem Český rozhlas Vltava.

Poprvé od svého triumfu na bruselské Mezinárodní hudební soutěži královny Alžběty se Vondráček v ČR představil v červnu na charitativním koncertu v Betlémské kapli v Praze. Společně s ním vystoupil sólista a koncertní mistr České filharmonie Josef Špaček se svými přáteli.

Čtěte také: V Praze poprvé vystoupí ruská sopranistka Aida Garifullinová