Setkání pravidelně vyplňuje období mezi Vánocemi a koncem roku. „Stejně jako každoročně o Vánocích přichází Ježíšek, stromeček a vánoční kapr, přijde po Vánocích festival na zámku. Je to hlavně milé a přátelské setkávání muzikantů, pořadatelů a návštěvníků," řekl organizátor festivalu Milan Kolář.

Oživením koncertu Nezmarů bylo vystoupení jihlavské skupiny Jak chceš. „Nejrůznější hosté vystoupí během festivalu i s ostatními kapelami," podotkl Kolář. Na festival se pravidelně těší i kastelán Bohumil Norek. „Tahle hudba je mi blízká. Navíc lidé vidí, že i během zimy je na památkách živo," řekl Norek.

Mrazivé, ale jasné a slunečné počasí těchto dnů je podle Koláře jako stvořené pro výlety do okolí Telče, které jsou tradiční náplní festivalu. Lidé mohou vyrazit například do Lhotky pod zříceninou hradu Štamberk, nebo na nejvyšší vrchol Vysočiny na Javořici.

Hudební Vánoční prázdniny navazují na známý letní vícežánrový festival Prázdniny v Telči, který se na zámeckém nádvoří koná od roku 1982. Každý z koncertů zhlédnou průměrně dvě stovky lidí. Program festivalu a další zajímavosti najdou zájemci na webových stránkách.

Neodmyslitelnou součástí posledního dne v roce je v Telči tradiční hokejové utkání mezi mužstvy organizátorů festivalu Prázdniny v Telči a herců divadla Sklep. Týmy Urlaup Bruins a Sklepovští sršáni se proti sobě opět postaví na Silvestra od 14:00 na zimním stadionu.