Což byl dozajista její záměr, protože sama říká, že si z Vánoc vytváříme zbytečně stresovou záležitost. Zpěvačka zároveň zahrála několik kousků ze svého nového alba, které vydala po dlouhých patnácti letech, a pozvala všechny posluchače na svou tour.

Je to pár dnů, co jste pokřtila nové album. Máte již nějakou zpětnou vazbu?
Ano, nejsou to zatím ani dva týdny od křtu. Teď jsem se každopádně dívala a je v prodejnosti druhé. Hned za kapelou Lucie. To je, myslím, dobré. Dokonce byla i před Frediem Mercurym. Teď se sice Fredie dostal před nás, ale já mu to přeju. Řekla jsem: „Jasně, jdi Fredie.“ Byla jsem nedávno v kině na filmu Bohemian Rhapsody, který je o něm a kapele Queen. Musím říct, že jsem nadšená. Fredieho jsem milovala. Takže v tomto směru, ať mě klidně Queeni přeskočí.

Rockový kytarista Bryan Adams v Ostravar Aréně, 29. listopadu v Ostravě.
OBRAZEM: Bryan Adams zvedl Ostravany ze sedaček

V dnešním koncertu zazněly písně z nového alba?
Samozřejmě ukázka byla, dělám to tak vždycky. Ale celou desku představí až turné.

Pokud se nemýlím, tak turné je někdy na přelomu února a března.
Ano, konec února, začátek března. Je přichystaná speciální scénografií. Nebude chybět ani moje klasika. Jsou připraveny skladby pro kytaru a smyčce a mnoho dalšího.

Turné vás teprve čeká, ale pamatujete si, kdy jste naposledy koncertovala v Kroměříži?
Strašně dlouho jsem v Kroměříži nevystupovala jen tak sama – plnohodnotný koncert. Před dvěma lety jsem tu ovšem zpívala při charitativní akci pro neslyšící. Jinak ovšem na Moravu jezdím pořád.

Šťastné hudební spojení. Dagmar Pecková a Jaroslav Krček
Vánoční Zrození Dagmar Peckové. Operní pěvkyně představila novou desku

Vystupovala jste dnes na akci, která končila adventní výstavu. Už víte, jak budete letos slavit Vánoce?
Budeme slavit s dcerou. Obě se sjedeme z koncertů a bude to úžasné. Dcera už se těší na můj bramborový salát. Rybu ovšem nemáme, máme řízky. Ale připravuji rybí polévku. Já Vánoce vnímám jako duchovní svátky, což se v poslední době začíná trochu opomíjet. Nemyslím, že každý by měl hned mířit do kostela, ale uvědomit si v sobě ten klid a pokoru. Uvědomit si, proč ty svátky vlastně vznikly.

Chodíte na půlnoční mši?
Ano, chodím.

Dá se tedy říct, že máte poklidné Vánoce.
Snažím se. Myslím, že z toho lze opravdu udělat svátky klidu a míru. Jenom my z nich vytváříme stresovou záležitost, což je prostě šílené.

Kapela Support Lesbiens
Rokenrol i balada. Support Lesbiens představují novou desku Glow