Song „Desítka" je podle mě loučení s pivem tohoto stupně. Je o závislosti (pro někoho) pozitivní?

Neřekl bych, že je o závislosti. Líbilo se mi, že je to jako rozchod s dívkou, jsou tu klasické věci toho vztahu, je to silný. Jen jde o pivo. Líbilo se mi, že to dlouho vypadá, že je to o dívce. Není.

Dražby nemají cenu

Váš kostým Pana Piva z předloňského turné, byl vydražen. Na co jste výtěžek použili? Nechystáte obdobný kostým, Paní Zelenou či Strýce Ferneta?

Výtěžek jsme použili na dobré věci, víc je na našem webu v sekci „Tři sestry pomáhají". Letos máme kostýmy volný; minule se vydražily za dost malý částky. Loni jsem měl růžový kostým ze Seržanta Pepře a vydražil se asi za 3 tisíce. To nemá cenu…

V „Otčenáši" je zas věčný rebel i pijan Sahula zabitý lumpy. Je to pro Sestry věčné téma?

Je. Byl tak strašnej a tak pestrý historky měl, že kdykoli se setkáme se Syny výčepu, vzpomínáme. Jsou to notoricky známý věci, ale sem tam se vybaví historka, kterou jsme ještě nezpracovali.

Není pro Sestry záporný příklad jak nežít? Požitky i anarchie že jsou fajn, ale „vocaď pocaď"?

No to je jasný! Vždyť on byl zombie a alkohol ho ničil, dokázal lhát i sám sobě. Byl nepřátelskej, podlej, charakterově naprostá žumpa. Což nic nemění na tom, že některý jeho věci byly geniální.

Zábavné „Kalhotky ze Lhotky" vnímám jako další díl Průši…

Mně se líbil rým „kalhotky ze Lhotky" i úchyl, co je sbírá. To je text, aby bylo o čem zpívat.

Eliška je (asi) ze sboru

Geniální je zpěv dětí v hitech Školka či Otčenáš, i v klipu k té první. Podle obalu to není školní, amatérský či poloprofesionální sbor, ale „jen" pět dívek. To jsou děti členů kapely a kamarádů?

Jsou to děti členů kapely částečně ze sboru, kam chodí Eliška Supice, a Magora. Nejsou to děti jen tak z ulice.

„Školka" je o pomstě malému tyranovi ze školky po 40 letech. Je receptem jak na šikanu, či je to nadsázka a Sestry „rozhodně na albu nedávají žádné návody"? Jen píší příběhy ze života?

To je příběh z mého života, Gabriel byl odpornej. Terorizoval mě, protože jsem přišel do školky v pěti letech před školou a nebyl před tím ani v jeslích. Ten hajzlík byl protřelej jako kriminálník, dost hustej. Nepomstil jsem se, ale napadlo mě, jaký by bylo potkat takovýho blba po letech.

Ze kterých filmů máte na novém CD hlášky? Přišel jsem jen na ty ze Spalovače mrtvol…

Správně, je to Spalovač mrtvol. „Hřebík prdelí" a „Pořád budu pít" jsou z Kusturicova filmu „Černá kočka, bílý kocour". To je náš oblíbený a kluci našli další hlášky z filmů. Jen si nevzpomenu…

Na pivo a prase? Už nikdy!

V „Baroku" tvrdíte: Hráváte na svatbách a křtinách. Hrály Sestry už i na počest nebožtíka?

To zpíváme, ale to je nadsázka… Že se můžou ožrat, přenocovat a za to budou hrát, tak bychom to nechtěli. I dnes nás lidi zvou „Přijeďte hrát, dostanete pivo a prasátko." To úplně nenávidím!  Za mého mládí jsme jezdili na sud se syrovým prasetem, ale nikdo ho neuměl péct. Dělalo se tak dlouho, že všichni sežrali hořčici s chlebem, přechlastali se pivem a bylo po… Na počest nebožtíka jsme bohužel zahráli, když mi zemřel kamarád Láďa. Hráli jsme „Piánovku" na Vyšehradě u otevřeného hrobu, to bylo strašný. V krematoriu ve velké síni Olšan jsme hráli Sahulovi, to už nebylo tak vostrý. Přišlo mi víc oficiální, že tam hrajeme, síň je vhodnější.

Má svatba byl divokej večírek

A co svatební koncerty Sester?

Myslím, že jsme hráli i na mojí svatbě. Hrálo tam víc kapel, bylo to promíchaný. Byl to dost divokej večírek, na svatbách ale moc nehrajeme.

Minulé CD „Lázničky" se povedlo, „Líná hudba, holý neštěstí" je ale ještě lepší. Čím to je?

Myslím, že jsme byli hodně přísní a handrkovali jsme se o každou písničku ani ne tak hudebně, spíš o její vyznění. Furt jsme dělali další a další úpravy, atmosféra vzniku naší nové desky byla strašná. Nechtěl bych říct, že to bylo před rozpadem skupiny, ale jestli to někdy bylo blízko, tak tuto zimu. Byl to i komunikační blok, ale pak jsme se nějak sebrali a udělali výborný album, který máme rádi. Překonali jsme krizi a zas bude na pár let klid.

Kovárna, ta je vždycky

Kolik už umíte zahrát písniček z nového alba „Líná hudba, holý neštěstí", které uslyšíme v Ústí? Jak moc se živě vrátíte k začátkům? Dojde i na „Kovárnu", „Sovy v mazutu", „Metalici", „Nechci do ústavu"…?

Metalici ne, Ústav možná, protože máme dvě pořadí na toto léto, Áčko a Béčko. „Nechci do ústavu" a „Jé, jé, jé" se alternujou, „Kovárna" je vždycky, „Sovy v mazutu" taky a z „Líný hudby" máme v obou po čtyřech písničkách.