„Do SaSaZu se samozřejmě těšíme moc. Je to největší prostor, kde si v rámci Siluety Tour zahrajeme, tak jsme trošku nervózní, jestli se nám ho povede zaplnit. Předprodeje zatím hovoří příznivě, tak doufejme, že ano," říkají svorně členové Mandrage, kteří před pár dny uspěli při předávání cen Žebřík – stali se kapelou roku a jejich písnička Siluety je druhou nejlepší skladbou.

V minulém rozhovoru jste říkali, že pro fanoušky chystáte audio-vizuální zážitek, že se snažíte ještě víc dotáhnout své světelné a zvukové možnosti. Podařilo se vám toho dosáhnout k vaší absolutní spokojenosti?

Ale ano, myslíme, že ano. Celá ta scéna vypadá docela velkolepě a většinou se nám povede i odehrát koncert, aniž by se něco rozbilo. Na koncerty máme jen ty nejpozitivnější ohlasy, tak snad se můžeme radovat.

Turné podnikáte k podpoře desky Siluety, o níž mluvíte jako o „kroku někam dál". Vnímají ji tak i posluchači? Jaké na ni máte ohlasy?

Drtivá většina ohlasů je pozitivních. Jak těch, které pocházejí od profesionální kritiky, tak i těch od posluchačů. Máme z toho obrovskou radost, protože jsme se opravdu snažili udělat něco nového, něco, co by od nás čekal jen málokdo. Jsme rádi, že jsme neztratili staré tváře pod pódiem, a dokonce i nabrali několik nových. Děkujeme všem, co nám věnují svůj čas.

Na turné jste natočili klip z živého vystoupení. Tak k jeho vzniku něco prozraďte…

Klip k písni Tanči, dokud můžeš točil Tomáš Kasal, který pro nás pracoval už na klipech k písním Na dlani a Siluety. Myslíme, že jsme se spolu docela sblížili, je to velký profesionál. Natáčel s námi dva dny v plzeňském KD Peklo úplně všechno. Oba dva dny od božího rána až pozdě do noci. Jak nosíme, stavíme, zapojujeme, jak pracují technici a nakonec i jak hrajeme koncert. Myslím, že se klip povedl.

A chystáte pro Prahu něco speciálního?

Celé naše turné je dost speciální. Pro nás rozhodně tím, že je to náš největší projekt, což jistě ocení i návštěvník koncertu, který uvidí českou kapelu tak, jak se obvykle české kapely neprezentují. Pro pražský koncert hodláme zesílit zvukový aparát, přidat na světlech a zvětšit trochu pódium. SaSaZu je přeci jen dost velký klub. Bude obří mejdánek!

Koncerty:

5. 4. – Jablonec nad Nisou, 12. 4. – Kadaň, 18. 4. - Šumperk, 19. 4. – Jindřichův Hradec