„Myslím si, že dneska už jsme možná jediní z větších vydavatelství, která se intenzivně věnují mladým – nemyslím to tak, že jim dáme desku do distribuce a tím je to vyřešené," říká umělecký šéf Universal Music Marcel Vyšín. „My se o ně fakt staráme. Chceme pro ně maximální servis, snažíme se, aby měli technické vybavení, management, marketing jako velcí umělci, všechno jim obstaráváme. To proto, že jim prostě věříme. Samozřejmě si nemůžeme dovolit, abych těch kapel bylo padesát či sto. Vybíráme ty nejlepší."

Všechny tři nováčci – tříčlenná kapela Mirai s frontmanem Miraiem Navrátilem, který svou vizáží nezapře exotické kořeny, neboť jeho matka je původem z Japonska, poprocková dvojice Slza a slovenský zpěvák Adam Ďurica – přitom nejsou objevy v pravém slova smyslu. Spojuje je fakt, že už v minulosti nějakými formacemi prošli. Jenom pro ně podle Marcela Vyšína nebyla vhodná konstelace a „jejich umělecké puzení sepnulo právě teď".

Kapela Mirai pocházející z úrodné hudební severomoravské oblasti, konkrétně z Nového Jičína, respektive Frýdku-Místku vznikla na základech členů skupiny Dolls in the Factory. Ta zaujala Richarda Krajča, který si její skladbu vybral do filmu Křídla Vánoc a zároveň ji přizval na druhou část turné kapely Kryštof Inzerát. „Je to právě Richard, který nám zprostředkoval kontakt s Universal Music. Jsme mu za to vděční a samozřejmě se budeme snažit tento velký label nezklamat," říká Mirai Navrátil.

Skupina Slza, kterou tvoří kytarista Lukáš Bundil (koncertoval například s Xindlem X) a zpěvák a klávesista Petr Lexa, na sebe upozornila už loni rádiovým a klipovým singlem Lhůta záruční. A Adam Ďurica je zase velkým pěveckým objevem na Slovensku – spolupracoval s umělci jako IMT Smile, Peter Cmorík nebo Zuzana Smatanová –, většinu času ale věnuje vlastní tvorbě. „Věřím, že Adamovi se podaří prorazit i v Česku, jeho poetika a melodika má u nás velkou šanci," míní Vyšín.

Připomeňme, že hudební vydavatelství Universal Music stojí za takovými talenty, jakými jsou zpěvačky Lenny a Debbi, které se do podvědomí široké veřejnosti zapsaly velmi rychle. Do jeho „stáje" patří i kapely Jelen a Nebe, které už 18. února vyrazí na společné turné čítající jedenáct koncertních zastávek napříč republikou.