Pro ty, co vás u nás ještě neslyšeli, jaký styl hrajete, kolik máte členů a kdy to vše začalo?

Snažíme se hrát převážně rockové skladby s německými a anglickými texty. Máme čtyři členy, kdy Marcel hraje na bicí, Nico na kytaru, Christian je basák a já se starám o zpěv. Kapelu jsme založili v květnu 2014, ale někteří z nás spolu už fungovali v předchozích projektech.

Máte na svém kontě již nějaké nahrávky nebo videoklipy?

Na své náklady jsme pro fanoušky nahráli a vydali demo CD a také vlastnoručně udělané videoklipy ke skladbám Here I am a Die again. Vše je k vidění a k poslechu na youtube nebo našem facebookovém profilu, kde stačí zadat název kapely, tedy Phönix Vogtland.

Jaký máte za svou krátkou dobu existence největší úspěch? Na co jste patřičně hrdí?

Rádi vzpomínáme například na koncerty během vánočních trhů, kdy jsme vystupovali ve starém německém hradě Mylau, nebo na show při oslavách dvacetiletého jubilea fotbalového mančaftu VFC Reichenbach ve Falkensteinu. Tam máme velkou fanouškovskou základnu.

A co koncerty v České republice? Kromě těch na Karlovarsku byly i další?

U vás v Čechách jsme hráli jen dvakrát a pokaždé u vás v kraji. V roce 2015 jsme vystupovali na charitativní akci v Sedleci. Těšilo nás, že můžeme rockem podpořit opravu památky, a letos v červnu pak v karlovarském klubu Máčko společně s kapelou The Roadkill a Shizaru.

Jak vás přijalo české publikum?

Byla to ohromná zábava. Poznali jsme spoustu lidí a získali nové fanoušky. Také nás potěšily kapely, se kterými jsme sdíleli pódium. Nyní se proto snažíme hledat i další akce ve vaší zemi.

A co vztah mezi vámi a karlovarskou kapelou The Roadkill, jak to vlastně je?

S kluky jsme se poznali právě na koncertě v Sedleci, kde začalo naše ´mezikapelní´ přátelství, a padli jsme si do oka. Následný koncert v Máčku byl pak jejich iniciativa, kterou jim teď oplatíme 24. srpna koncertem ve Falkensteinu.

Otázka na závěr. Jaké máte nejbližší plány do budoucna?

Momentálně píšeme nové skladby a do konce roku bychom rádi vydali plnohodnotnou desku s profesionální produkcí i studiem. V rámci toho připravujeme také aktuální edici triček a dalšího merchandise.