„Ano, logické by bylo, abychom vystoupili uprostřed, ale náš bubeník hraje dnes večer ještě s kapelou Kláry Vytiskové, takže program budeme uzavírat," vysvětlil v úvodu večera zpěvák.

To ale nikomu nevadilo, hudební večírek otevřela kapela Markýz John a už ta naladila na pamětnickou vlnu, kterou pak následující Benefit jenom podtrhl, nestárnoucí pecky jako Máme den, Pod šibenicí nebo Zpívá s námi celý svět si se zpěváky Vláďou „Gumáčkem" Koudelkou a právě Danem „Zeppelinem" Horynou notoval celý sál.

Že ale Benefit nežije pouze z legendární podstaty, potvrdil i několika skladbami z poslední loňské desky A ta je dobrá. K nelibosti některých fanoušků však tentokrát nedošlo na oblíbené zhudebněné pohádky.

Poslední třetina večera pak patřila kapele Merlin, která samozřejmě přehrála celou novinkovou desku, pocházející povětšinou z autorské dílny kytaristy Ondřeje Pátka coby autora hudby a textaře Dana Horyny. Kmotrovské role se ujal Petr Kolář, v jehož studiu se album natáčelo, v závěrečném přídavku pak společně dali nezapomenutelnou pecku Whole Lotta Love od Led Zeppelin, v níž Dan ukázal, kde přišel ke své zasloužené přezdívce.

„Krásný svátek bigbítu, moc jsme si ten večírek užili," pochvalovali si po půlnoci odcházející fanoušci.