"Posluchači se mohou těšit na písničky, které dlouho neslyšeli, a některé velké hity, které tak nějak definovaly moji kariéru. Chystám i různá překvapení a novou kapelu. Celý koncept je jemný, citlivý a zároveň má trochu humoru. Takže doufám, že se pobavíme i zasmějeme," řekla Kirschner. "Turné bude i o tom, že se chci pohnout někam jinam," dodala.

Oblíbená zpěvačka a skladatelka zahraje ve vybraných českých a moravských divadlech. Při turné, které skončí 1. listopadu v Mladé Boleslavi, vystoupí v Olomouci, Hranicích na Moravě, ve Znojmě, Valašském Meziříčí, Ostravě, Příbrami a v Praze. O koncerty je zájem, v Praze a Ostravě proto vystoupí dvakrát.

Kirschner na turné zároveň oslaví dvacet let od chvíle, kdy se začala věnovat hudbě. Míní, že na začátku své úspěšné kariéry mohla být ještě odvážnější. "Dnes mají mladí větší možnosti. Trochu jim závidím tu odvahu jít do světa a bez zábran dělat to, co chtějí. Byla jsem taky odvážná, pro mnohé možná až příliš, ale mohla jsem tvrději jít po tom, co jsem chtěla. Ale teď už si s tím hlavu nelámu, uvidíme, co přinese dalších dvacet let," konstatovala sedmatřicetiletá hudebnice.

Její album Moruša: Biela z roku 2014 se stalo jedním z nejprodávanějších jak na Slovensku, tak i v Česku. Přestože to není čistě popová nahrávka, interpretka za celkový prodej 12.500 nosičů v Čechách i na Slovensku od svého vydavatelství Slnko Records obdržela dvojnásobné ocenění platinovou deskou. Úspěch mělo i pokračování projektu s názvem Moruša: Čierna.

"Byla to úžasná zkušenost, která mi přinesla mnoho radosti, i když bylo třeba se povznést nad to, že nebude ziskový. Nezapomínám na to, že takový projekt jsem si mohla dovolit díky hitům Modrá nebo V cudzom meste. Moruša měla multiplatinový prodej a skvělé kritiky, i když to nikdo nikdy nezahrál v rádiích," řekla Kirschner.

Rodačka z Martina své první eponymní album vydala v roce 1996. O rok později ji slovenská hudební akademie ocenila titulem Objev roku. V roce 2000 se prosadila na českém trhu deskou V cudzom meste.