Na nahrávání alba, na němž prý Radůza v autorských písních „rozkládá svět optikou svého vidění na atomy, aby z nich na jiném místě a v jiném čase složila nové zvuky, příběhy a obrazy" se dále podíleli kytarista Josef Štěpánek, houslista Jan Cidlinský a několik hostů. Na rozdíl od posledního alba Ocelový město, které nahrávala zpěvačka živě na koncertech, se nyní opět vrátila do studia. Radůza se podílí i na vyznění výtvarné koncepce obalu, která vychází z jejího koníčku, intuitivní lukostřelby. „Své emoce teď transformuji jinou cestou," podotkla Radůza.

Kromě skládání vlastních písní se Radůza věnuje také komponování vážné a scénické hudby i studiu evropské lidové hudby. Na lidové škole umění studovala hru na flétnu, později i lesní roh. Navštěvovala konzervatoř, obor zpěv a skladba – sekce pop music. Soukromě také studovala vážnou hudbu. V roce 2004 obdržela Radůza od Akademie populární hudby hned tři ocenění Anděl jako zpěvačka roku, objev roku a v žánrové kategorii. Sošky prodala v dobročinných aukcích.

Pro koncertní vystupování Radůzu objevila Zuzana Navarová. V roce 2001 ji vyšlo debutové album Andělové z nebe. O čtyři roky později přijala nabídku režiséra Jana Hřebejka a zahrála si v jeho filmu Kráska v nesnázích. Čtyřicetiletá zpěvačka, šansoniérka, písničkářka, harmonikářka a hudební skladatelka, vlastním jménem Radka Vranková, má na svém kontě již sedm řadových alb, pohádku pro děti o Mourince a Lojzíkovi, knižní publikace Čáp nejni kondor a několik divadelních scénářů.

Zdroj: Youtube