„Dost špatně se mi maďarským novinářům vysvětluje, že jsem v Budapešti vůbec nebyl,“ smál se na koncertě mladý hudebník. Píseň napsal po té, co se na svých cestách po Evropě opil rumem s partou švédských dívek v parku po tom, co se s nimi díval na Eurovizi. Vlak do Maďarska mu nakonec ujel a on se do její metropole nepodíval, tak alespoň napsal písničku o tom, co ho tam asi čekalo.

Útočiště u Tamary

Časy vzniku jeho největšího hitu už jsou dávno pryč. Majitel podmanivého hlubokého hlasu nedávno vydal svou druhou studiovou desku Staying at Tamara's. Nazval ji podle azylu, který si ve Španělsku našel přes server Airbnb. Podařilo se mu zde napsat několik písní, přestože se jeho manažer velice podivoval, že chce tvořit v ubytování tohoto typu, když má možnost pobývat v luxusním hotelu.

Zdroj: Deník/Hana Langrová

Právě u Tamary, jejíž sídlo je útočištěm mnoha umělců, složil i song Barcelona. Nabízí se otázka, o kterém dalším hlavním městě napíše příští kus? Berlině? Bankoku? Bruselu? Bogotě? Bělehradě?

Koncert zpěvačky Kylie Minogue v pražské O2 Aréně.
Kylie Minogue vydává countrypopovou novinku

Favorit Paradise

Jasným favoritem druhé desky je našlápnutý song Paradise, při kterém se v berlínském klubu Huxleys prohýbaly parkety, jak fanoušci zběsile skákali.

Oproti jeho vystoupení na největším festivalu ve střední Evropě Sziget nabídl George Ezra pestřejší hudební zážitek. Kromě dvou vokalistů, kteří zároveň hráli na baskytaru a kytaru, přibral do své kapely i dva dechaře, kteří svou syrovou hrou dokreslovali celkový zvuk a jeho koncert posunuli kvalitativně výš.

Zdroj: Deník/Hana Langrová

Přestože Ezra disponuje velmi specificky zabarveným hlasem, díky kterému je úspěšný, během show se zbytečně nepředvádí. Svůj hlasový rejstřík asi nejvíce uplatnil v písni All My Love. Obdivuhodné jsou i přechody z hloubek do falsetu v písni Paradise.

Anna K.
Anna K o boji s rakovinou: Koncertování? Živé hraní mi dává energii a radost

Za zmínku stojí i pozitivní energie a čirá radost, kterou kolem sebe tento interpret šíří. Nejenom on, ale celá kapela hází na všechny strany úsměvy a divák z koncertu odchází příjemně naladěný.