Smršť energie a hlavně nahlas. Pondělní koncert amerických System of a Down servíroval hit za hitem a nenechal fanoušky vydechnout.

Pokud někdo čekal monstrózní pódiovou show, nedočkal se. Vizuálně si hudebníky užily jen přední řady. Na plátně za stagí se hlavní protagonisté neobjevili ani jednou a boční projekce chyběly.

Jenom kosočtverec

Pódiu vévodil světélkující kosočtverec, který měnil barvy a sem tam se v něm promítaly videa s prostřihy ze života z USA a emočně souvisejících věcí.

Koncert britské kapely Deep Purple 22.května v O2 Areně.
RECENZE: Veteráni z Deep Purple se loučili. Show táhly hlavně hammondy

Zvuk byl poměrně dobrý. Během druhé písničky se srovnal. Pro některé uši velmi nahlas. V nejedněch hučelo ještě ráno.

Spokojení odcházeli i pamětníci, kteří si na koncert přišli zavzpomínat na dobu před deseti a více lety.

Setlist tvořily převážně starší osvědčené kusy. Největší ohlas si získaly samozřejmě dva největší hity Chop Suey!, Toxicity, Cigaro a Hypnotize. Zvolnili i u Lonely Day. V publiku to vřelo i u B.Y.O.B., se kterou získali cenu Grammy za nejlepší hard rock a která vznikla na protest proti válce v Iráku.

Pozdrav a aranže

Serj Tankian poprvé promluvil až za půlkou vystoupení a pozdravil české publikum „Ahoj."

Zdroj: Deník/Hana Langrová

Některé kusy se dočkaly nových live aranží. Například Radio/Video, ve které přibyl akustický part. Právě tento song patřil k vrcholům. U písně Question! se kapele rozjížděl rytmus. Mohlo to být způsobené i špatným ozvučením.

SOAD dokázali, že jejich alternativní metal stále táhne a nechybí jim energie. Atmosféra byla výtečná. Řádily i zadní řady a tribuny stály. Škoda jen, že si většina publika prohlédla muzikanty až na fotkách.

Koncert kapely Rammstein v Eden Aréně 28.května.
RECENZE: Terorista z Rammstein se na pódiu odpálil