Také v případě Frankensteina zazní z jeviště „velké“ hlasy tuzemské rockové scény. Role monstra se ujme Viktor Dyk a doktora Frankensteina ztvární Honza Toužimský, známý i z metalové formace Arakain.

Koncert anglické kapely The Cure s Robertem Smithem
Hudební festivaly zvou na The Cure, Kraftwerk či Florence + The Machine

Vedle nich se představí jedna z hlavních tváří Vymítače Žántí, zakladatelka RockOpery Praha Pavla Forest nebo vycházející pěvecká hvězda Honza Tláskal. Obsazení doplní ještě první česká Barbie Gabriela Jiráčková, která se prostřednictvím plastických operací a líčení snaží přiblížit vzhledu populární panenky. V rockové opeře bude hrát vraždícího maniaka.

První román svého druhu

„Na románu Frankenstein nás zaujalo, že je v literatuře prvním dílem svého druhu a že ho napsala žena. Postavy v něm mají emotivní, podvědomé reakce. Z toho vychází i choreografie Iriny Andreevy, která působí až animálně,“ říká libretistka, zpěvačka a výkonná ředitelka RockOpery Praha Pavla Forest. Novinka bude podle jejích slov neobvyklá a šokující i pro skalní fanoušky divadla.

David Bowie
Sláva, drogy, muzika. Knihy o čtyřech hvězdách doplňuje DVD

Už zmíněná mistryně pohybového divadla Irina Andreeva, hlavní postava fenomenálního souboru Teatr Novogo Fronta, zapojí do choreografie i Rockovou akademii RockOpery Praha, kterou mohli návštěvníci vidět už ve Vymítači.

Frankenstein
Kde: RockOpera Praha
Kdy: 31. prosince v 19 hodin

Její členové předvedou sborový zpěv ve stylu Orffovy Craminy Burany, který je vedle moderního metalu velkou inspirací pro skladatele a uměleckého ředitele divadla Milana Steigerwalda. Z přípravy nové rockové opery je nadšený jak on, tak i režisér Roman Štolpa, jenž chtěl téma zpracovat už dříve.

Ve druhé půlce silvestrovského programu se příchozí dočkají největších hitů z produkce RockOpery Praha. V jejím foyer je pak až do rána přichystaná zábava. Lístky jsou k mání na www.rock-opera.cz/program.

Václav Neckář.
Pocta Václavu Neckářovi. Televize odvysílá pořad Hotel Hvězdář