Morcheeba však nikdy nebyla jen kapelou jednoho hitu, prošla několika personálními obměnami, v roce 2010 se k ní po sedmiletém odloučení znovu vrátila zpěvačka Skye a v těchto dnech vydává už své osmé album. Evropské turné přitom začne pro českého fanouška nejlépe, jak může: koncertem u nás.

Dnes od 19 hodin Morcheeba hraje v Roxy, v rámci 21. oslav narozenin klubu.

„Koncerty, které začínají turné, mívají vždy zajímavou energii," těší dramaturgyni Roxy Adélu Sejkorovou, která koncert vyjednávala od začátku letošního roku.

Zdroj: Youtube

Třebaže z pohledu úspěšnosti je asi ještě větším jménem 44letý protřelý americký rapper a držitel Grammy za spolupráci s Carlosem Santanou Everlast, který sedm dní plných oslav v Roxy tuto neděli zakončí, není pochyb, že pro většinu českých posluchačů je hvězdou týdne číslo jedna právě Morcheeba.

Důvodů, proč na ni padla volba, uvádí dramaturgyně Roxy na dotaz Pražského deníku několik: „Jsou dlouhodobě miláčci českého publika, zastupují nostalgickou složku v programu a mají nové album, které chceme my i vy slyšet živě."

Nutno říct, že nové album na první poslech sice nepřináší nic převratného. Posluchače ale potěší, protože nabízí přesně to, co má na Morcheebě rád: melodický a devadesátkovou nostalgií notně prodchnutý trip hop v kombinaci s precizním ženským zpěvem. Což je v době, kdy trip hopové kolegyně Dido nebo M People zůstávají zašité na ostrovech, docela vzácná příležitost.