Ve středu 21. listopadu odstartuje kladenským koncertem série tradičních vánočních koncertů pod názvem  „Sliby se maj plnit o Vánocích". Janka Ledeckého bude doprovázet  M.Nostity Quartet  a dnes již neodmyslitelní hudební „parťáci" Štěpán Smetáček & Dave Mendéz. Na všech koncertech je samozřejmě doplní dívčí vokály. V jejich podání uslyšíte nejen „Ryba rybě", „Sliby se maj plnit o Vánocích" , ale také „Pěkná, pěkná , pěkná" a samozřejmě i několik písní od zahraničních autorů, jež má Janek rád (Bob Dylan, Sting…). Zazní i originální  anglická koleda  v podání londýnského baskytaristy Dave Mendéze.

Děti z místních „lidušek“

Série koncertů zavítá do celkem sedmi měst v České republice. Na každém z koncertů si budou moci zazpívat společně koledy i děti z místních ZUŠ (Pásli ovce valaši, Nesem vám noviny a další) . Jak dodává Janek Ledecký: „Tato společná setkání a zpívání s dětmi mám hrozně rád. Všichni přítomní, samozřejmě včetně mně i mé doprovodné kapely, si doslova vychutnáváme jedinečnou, neopakovatelnou a podmanivou vánoční atmosféru. Tyto koncerty jsou pro mne tím nejhezčím vánočním dárkem".

Janek Ledecký: Poprvé jsme takhle vyjeli v roce 1996

Jak dlouho už držíte tuto milou tradici vánočních koncertů?

První turné následovalo vydání alba „Sliby se maj plnit o Vánocích" v roce 1996. Od té doby už si všichni doma zvykli, že koncem října začnu oprašovat vánoční repertoár.

Kdy vás napadlo přizvat dětské sbory a jak si tu krásnou vánoční atmosféru podmalovanou dětskými hlasy užíváte?

Poprvé jsem to zkusil před třemi roky.  Dává to tomu koncertu moment autentičnosti a zároveň překvapení i pro nás. Nikdy nevíme, na co máme být připraveni.

Jaké jsou vaše domácí vánoční rodinné tradice? Zpíváte si společně doma i koledy?

Mám to štěstí, že trávíme pravidelně Vánoce na horách. Takže na sněhu. A ke štědrovečerní tabuli se sjíždíme, když zastaví vleky. To je tradice, kterou bych rád dodržel. A na koledy dojde samozřejmě taky.

A vaše nejoblíbenější koleda?

Těžko říct. Asi Pásli ovce Valaši. Je jenom na dva akordy a všichni se více méně shodneme na textu.

Je nějaké místo, kde kam se s koncertem opravdu rád vracíte?

Domů.

Na co nového se můžeme těšit od vás v příštím roce?

Už skoro dva roky mám dopsaný muzikál Iago na motivy Shakespearova Othella. Takže doufám, že se mi na něj konečně podaří sehnat dost peněz, abych ho mohl předvést bez kompromisů.

Turné Janka Ledeckého „Sliby se maj plnit o Vánocích"

21.11. Kladno

26.11. Jičín

29.11. Plzeň

30.11. Hradec Králové – sál filharmonie

1.12. Světlov u Luhačovic – zámek

2.12. Sereď

3.12. Stará Turá

4.12. Stará Turá

5.12. Bratislava

10.12. Pacov

11.12. Jablonec nad Nisou - Městské divadlo

12.12. Bratislava

13.12. Ostrava - Dům kultury města Ostravy

15.12. Pozořice u Brna

16.12. Senica

17.12. Kolín – Městské divadlo

18.12. Děčín - Městské divadlo Děčín

19.12. Zlín - Městské divadlo

20.12. Praha – Divadlo Broadway

(zdroj: www.turner.cz)