„Hamerfest byl založen v roce 2015 za účelem kulturního rozvoje. Chceme oživit muzikou i tuto nádhernou, menší obec. Mým cílem není zisk ani dělat monstrózní akci, jako jich je v republice dost, ale menší festival. Ten by měl být v budoucnu multižánrový, s přátelskou atmosférou," konstatoval organizátor David Dvořák. Festival zahájí od půl jedné rocková kapela Tajfun, která představí své nové CD. Po ní budou následovat kapely Meat Mincer, Roadkill, Dovolený Napětí, Plesnivý Fazole a Neparkovat Vjezd. Poté už přijde čas na hlavní hvězdy festivalu legendární kapely Zvlášný Škola a Totální Nasazení.

„Myslíme, že by si v programu mohl každý něco vybrat, a doufáme, že si ho lidé užijí celý," dodal Dvořák.

Jeho slova o snaze přiblížit muziku všem potvrzuje i sympatické vstupné 150 korun. „Ubytování je možné v kempu za hotelem Seifert ve vlastním stanu nebo některém z mnoha penzionů, ale ty je dobré si včas rezervovat," doplnil pořadatel. Ten slíbil, že organizátoři pomohou lidem, co budou chtít po festivalu odjet domů a zároveň si ho užít naplno, zajistit například i taxislužbu. Do Nových Hamrů je ostatně šance dorazit i vlakem.

Akci založil David Dvořák a Mates Novák s pomocí místních fotbalistů a s velkou podporou obce.

„Doufáme, že se postupně budou přidávat i další partneři a sponzoři a festival bude nadále růst. Chceme ho v budoucnu spojit i s dalšími soutěžemi a aktivitami. Všechny na sobotu srdečně zveme," uzavřel organizátor.

Účinkující kapely se na druhý ročník Hamerfestu už moc těší. „Naše písničky jsme aktuálně opatřili po několika letech koncertování českými texty, tak je to jedna z prvních koncertních zastávek, kde zazní v češtině. Jsme moc rádi, že se zde podobné akce konají a pořadatelé do toho dávají maximum. Těšíme se v sobotu 16. července v Nových Hamrech," uvedl Stanislav Švarc, kytarista heavy rockové kapely Meat Mincer, který se svou partou zahraje od 14:00.