Čtyři roky po albu Laskonky a kremrole přichází Wohnout s další řadovkou nazvanou Miss maringotka. Název neměla kapela vymyšlený do poslední chvíle. „Řešíme ho skoro vždy až na konec. Text k Matingotce vznikl na poslední chvíli, stejně jako název Miss maringotka je písnička inspirovaná jednou starší dámou,“ řekl zpěvák a kytarista Matěj Homola.

Tato čtyřka patří ke kapelám, pro které jsou videoklipy zásadní. Ten poslední k písni Tlama například vznikal devět měsíců. Jsou v něm totiž složité filmové efekty. Natáčelo se v lednu v podzemních prostorách nemocnice Krč a pražské cukrárny u Myšáka.

BOHEMIAN RHAPSODY. Snímek mapující život Freddieho Mercuryho začíná a končí triumfálním benefičním koncertem pro Afriku Live Aid. Vrátí se ale i na úplné začátky Queen.
Freddie měl problémy s otcem, řekl na předpremiéře Mercuryho asistent

V klipu si zahrála řada známých kapely, ale i herecké ikony jako je Míra Nosek, Vasil Fridrich, David Kraus nebo Karel Zima. „Pro turisty kráčející noční Prahou bylo jistě překvapivé vidět skupinku velmi bizarních stvoření sedících u dezertů v cukrárně. Myslím, že jsme valnou část překvapili, pobavili a mám za to, že mnozí si museli při pohledu na nás odpřisáhnout, že už musí pro tuto noc přestat pít a jít spát,“ vzpomíná na noční část natáčení herec Vasil Fridrich.

„Budeme točit dál, chceme mít k této desce hodně klipů, ale co bude hit, to také dopředu nevíme. Věci ke klipům vybíráme intuitivně, není na to klíč, ale upřednostňujeme věci, se kterými se počítá na živé hraní,“ vysvětlil Matěj Homola.

Nejslavnějším hitem od Wohnout se bezesporu stala píseň Svaz českých bohémů z desky Našim klientům z roku 2011. Tu už asi jen tak nějaká píseň nepřekoná. „Svaz českých bohémů byl outsider do počtu, nikdo netušil, že se stane naší zásadní písničkou. Je to podobný případ jako kdysi Gramofon, prostě legrační písnička pro zpestření desky, co si ji lidi oblíbili. Na nové desce je možná takovou písničkou Miss maringotka. Ale třeba nebude a zapadne. Z nové desky budeme hrát na nadcházející šňůře zhruba polovinu a v tuto chvíli absolutně netušíme, co u lidí zaboduje naživo,“ dodal hudebník.

Bryan Adams v O2 Areně.
Listopad nabídne Stinga, Lucii i Bryana Adamse