Po devítileté existenci městské turistické centrum dostalo dárek – reprezentativní působiště v budově s městskou knihovnou a galerií, ve vstupní hale u fontány, na rozcestí mezi literární kavárnou a knihovnou pro děti. Kromě toho infocentrum rozšířilo svou provozní dobu i portfolio služeb o prodej v rámci sítě Eventim, začalo nabízet vnitrostátní jízdenky Student Agency a Regiojet.

Dále poskytuje informace pro turisty a občany města o kulturních a sportovních akcích ve městě i okolí, informace o dopravě, ubytování. Prodává vstupenky na kulturní a sportovní akce přes prodejní systémy T-Art, T-Portal, T-Pro, T-Stream. Nabízí turistické a upomínkové předměty, knihy s regionální tématikou, pohlednice, turistické a městské mapy. Vytváří a aktualizuje informační databázi města. Zabývá se tvorbou propagačních materiálů.

Služeb infocentra začalo využívat mnohem víc klientů. V období od říjnového otevření do května letošního roku infocentrum vyhledalo 10 088 návštěvníků a vyřídilo 1002 telefonických a emailových dotazů. Ve stejném období předcházejícího roku to bylo pouze 9 158 návštěvníků a 728 telefonických a emailových dotazů.

Regina Szpyrcová, PR manažerka Knihovny Třinec