Po čtyřech letech se tedy hradišťští „íčkaři" opět setkávají nad společnou prací s grafikem Michalem Malinou a s odborníky na etnografii ze Slováckého muzea. Ti nejenom garantují obsahovou část knihy, ale přispějí do ní i souborem tradičních receptů vyzkoušených v rámci oblíbeného a hojně navštěvovaného Vaření ve Slováckém muzeu. Studenti Střední školy průmyslové, hotelové a zdravotnické v Uherském Hradišti pod dohledem svých pedagogů zase některá z jídel vaří, pečou a aranžují pro obrazovou část nové kuchařky.

Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku II.

Nedostatek financí potřebných pro vydání publikace se podařilo vyřešit originálním způsobem – předprodejem systémem voucherů. Tyto poukázky jsou k dostání i v dalších dvanácti informačních centrech na Slovácku (Buchlovice, Hluk, Hodonín, Kunovice, Kyjov, Napajedla, Staré Město, Strání, Uherský Brod, Uherský Ostroh, Velehrad, Vlčnov).

Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku II bude slavnostně pokřtěná v sobotu 4. října 2014 na Slováckém festivalu chutí a vůní. Tento zbrusu nový gastronomický festival určitě potěší všechny milovníky tradičních receptur.

Více na www.uherske-hradiste.cz a www.slovackakucharka.cz.