Nabídku informační centrum letos rozšířilo o turistické vizitky přehrady Pastviny, přírodní rezervace Zemská brána a Domku Na Sboru v Kunvaldě. Dále si zde můžete nově zakoupit tři druhy medoviny s historickými fotografiemi Žamberka, knihu 333 výletů po rozhlednách Čech, Moravy a Slezska, dřevěné klíčenky se zvířátky, hrnečky a zvonečky s barevným obrázkem kostela sv. Václava, pohlednice Žamberka, pohlednice s erby okolních obcí a měst, svícny, šílené tužky Žamberka a žolíkové karty s hrady a zámky ČR.

V infocentru také najdete pestrou nabídku propagačních materiálů o městě a turisticky atraktivních místech v okolí, turistické noviny a jízdní řády cyklobusů.

Turistické informační středisko Žamberk

Vyjděte si na Tyršovu rozhlednu

Ve městě můžete navštívit Sportovní areál Pod Černým lesem. Součástí areálu je aquapark s tobogány, vířivkou, plaveckým a dětským bazénem, dětské hřiště, minigolf, tenisové kurty, posilovna, squash, bowling, restaurace a jiné možnosti vyžití.

Nad městem stojí Tyršova rozhledna, která nabízí příjemné posezení na lavičkách ve stínu stromů. V galerii rozhledny jsou vystavené fotografie a obrázky této vyhlídkové věže nebo příležitostné výstavy. Během otevírací doby rozhledny je také možné nahlédnout přes mříž do kaple sv. Rozálie, která stojí nedaleko. V blízkosti rozhledny se 19. července 2014 bude konat kulturní festival Orlická brána.

Ve stálé expozici městského muzea najdete starou lékárnu, loutky a další historické předměty. Výstava Putování za pohádkou vás provede světem starých i nových pohádkových knížek, loutek a hraček do 31. srpna 2014.

Aquapark

Vše o Prokopu Divišovi

Podrobnosti o životě Václava Prokopa Diviše, vynálezce zemněného bleskosvodu, se dozvíte v domku Prokopa Diviše. Můžete sem dojít nebo dojet na kole příjemnou a klidnou cestou podél řeky Divoké Orlice a podívat se cestou na soutok řeky Divoké Orlice s Rokytenkou, kde stojí kaplička Pod Suticí.

Kostel sv. Václava je krásnou a nejvyšší stavbou ve městě. Můžete ho navštívit denně hlavním vchodem a prohlédnout si jeho interiér.

Posezení s letními zahrádkami nabízí několik restaurací, kavárna, cukrárna a také Pivovar Žamberk, který nabízí místní specialitu pivo Žamberecký Kanec.