Strakonice – Dnes se v Městském ústavu sociálních služeb Strakonice, konkrétně v Rybniční ulici v Domově pro seniory a Domově se zvláštním režimem konají velkolepé oslavy. Od založení místního domova uplynulo již 15 let a Domovu se zvláštním režimem je již 5 let. Tato výročí se mají řádně oslavit a tak to zaměstnanci domova pojmou opravdu ve velkém.

Součástí oslav budou již tradiční 15. Sportovní hry seniorů. Domov letos pozval 33 účastníků z osmi domovů. Ovšem přijít může kdokoli. „Sportovní hry i Domov pro seniory mají dveře otevřené pro všechny, kteří se chtějí účastnit her nebo kteří se chtějí podívat, jak náš domov vypadá, jak funguje a jaké služby nabízí. Všichni jsou srdečně zváni", říká ředitelka Městského ústavu sociálních služeb Strakonice Mgr. Dagmar Prokopiusová.

Mezi hry, které si budou moci senioři zahrát patří například Slož mě, což je skládání puzzlí, nebo Shoď mě, Poznej mě či Oloupej mě. Celkem bude připraveno 10 zajímavých zábavných her. „Od loňského roku nám půjčuje Domov pro seniory U Hvízdala z Českých Budějovic hru Rondo, což je mezi seniory oblíbená netradiční hra" , vysvětluje vedoucí Domova pro seniory Mgr. Petr Martínek.

Hrami ovšem den nekončí. Na programu je i kulturní program. Diváci se mohou těšit na taneční i hudební vystoupení. Největší zájem se očekává při koncertu heligonkářů.