„Jsem úplně nadšený, přišlo mnohokrát víc lidí, než jsem čekal," zářil radostí osmadvacetiletý Jan Čulík, pořadatel prvního ročníku festivalu ve střelnické zahradě v době, kdy pokladnou kolem oběda už prošla pětistovka lidí. Svou produkci návštěvníkům po celý den nabízelo (do 20 hodin ještě nabízí) deset zdejších restaurací, pivovar, cukrárna, farmáři, vinaři. Všechny spojuje jedno: jsou místní nebo jen těsně od Tábora.

„Právě lokálnost je podstatou festivalu, neboli vytvoření vazeb mezi producenty, farmáři a restauracemi. To je jeden z hlavních cílů mého konání," dodává Jan Čulík, který se považuje za velkého patriota Tábora. Nějaký čas tady sice nežil a brázdil americký kontinent, ale když se vrátil, chtěl Táboru splatit dluh. Inspiraci z ciziny přenesl do zdejších podmínek a jak bylo ve Střelnici patrné, spoustě nejen Táboráků se trefil do chutí. Kdo přišel sytý po vlastním obědě, litoval.

Aby všem ještě více chutnalo, měl festival i další zajímavý program. Semináře a workshopy vedené odborníky v daném oboru. O kávě a vše co k ní patří vyprávěl Jaroslav Tuček z Doubleshotu, čaje představil Martin Špirm z TeaMountain a víno v Táboře již známá degustátorka Klára Kollárová z Vinografu. Festivalu se se svým projektem Chuťopis zúčastnila i autorka oblíbených českých kuchařek Jana Florentýna Zatloukalová. A k tomu všemu přispělo táborské jazzové kvarteto Trim4.
 
Festival začal v 11 hodin a končí ve 20 hodin.