„Nejpravděpodobněji v úterý dojde k obnovení dopravy na zrekonstruovaném mostě ve Staré Hlíně a tím k ukončení provozu na objížďce, která vede přes starý kamenný most v části Hvízdalky," informoval třeboňský místostarosta Zdeněk Mráz, s tím, že provoz ale zatím ještě nebude zcela bez omezení.

Semafory se totiž ze starého mostu přesunou na ten nově opravený. „Na mostě budou pokračovat dokončovací práce," upozornil místostarosta. V pracovní dny tak budou muset řidiči ještě respektovat světelnou signalizaci, která ale po skončení pracovní doby na stavbě bude vypnutá.

„Semafory zde budou zejména kvůli zajištění bezpečnosti pracovníků, kteří budou dokončovací práce provádět," objasnil.

Zdeněk Mráz dále upozornil, že v témže týdnu začnou práce na mostě v Třeboni, který vede nad železničním přejezdem. Zde se několik měsíců nepracovalo kvůli změně v projektové dokumentaci. Firma tady bude pracovat tak dlouho, jak jí to dovolí klimatické podmínky. „Podle zkušeností z dokončovacích prací loni na kruhové křižovatce v třeboňské lokalitě U Trojice bylo tehdy díky příhodnému počasí umožněno uvést vše do provozu ve druhé polovině prosince. Byl to pro Třeboňáky pěkný vánoční dárek. Přál bych si, aby se něco podobného podařilo i v případě letošních dokončovacích prací," uzavřel Zdeněk Mráz.

Petra Lejtnarová