Vedoucí krouhárny Eduard Šebenda Deníku sdělil, že minimálně do konce října tu budou mít v pondělí až pátek otevřeno od 9 do 18 hodin, v sobotu od 8 do 12 hodin. V neděli je zavřeno. „Po konci října uvidíme, kolik budeme mít zelí na poli a podle toho se zařídíme a budeme případně prodávat dál," řekl vedoucí provozu. A na co při nakládání dát největší pozor? „Je třeba dbát na to, aby se po našlapání zelí soudek zavřel a udělala se kvasná zátka. Bylo by chybou nechat ho otevřený na vzduchu několik dní. Pokud mají lidé keramickou nádobu, okamžitě po našlapání je potřeba nalít do žlábku vodu. Lidé někdy dělají chybu, že tam tu vodu nemají neustále," uvedl Eduard Šebenda. Platí zásada: pokud je v nádobě zelí, je nutné ho uchovávat bez přístupu kyslíku. A při pěchování i obebírání zelí je potřeba mít opravdu čisté ruce, aby se do zelí nezanesla infekce."