Nejvíc peněz by podle návrhu, který sestavili radní, měli dostat hokejisté, a to 340 tisíc korun. O konečné výši příspěvků rozhodnou zastupitelé.

„Máme příslib, že bychom do konce roku mohli dostat až čtyři miliony korun," poznamenal starosta Zdeněk Herout k penězům z výherních hracích přístrojů a videoloterijních terminálů, které jsou umístěny na území města. „V tuto chvíli máme asi 2,8 milionu korun. Částka se neustále mění," dodal.

Část peněz určených na sport poslouží oddílům, zbytek na opravy a údržbu sportovišť.  To město považuje za důležité. „Pokud nebudeme svá zařízení udržovat v kondici, stejně na nich nebude nikdo sportovat," zdůraznil starosta, který na zasedání zastupitelů příští týden ve středu očekává při rozdělování příspěvků bujnou diskuzi.

Podle místostarosty Martina Třeštíka se kluby o peníze přihlásily. „Oddíly o penězích z hazardu vědí z médií a ze svých svazů, které jim připomínají: Říkejte si městům o peníze, protože je dostaly navíc na sport. Pravda je to samozřejmě jenom částečně. Kdybychom jim měli dávat jenom peníze, které pocházejí z hazardu, tak by už neexistovaly asi deset let. Sportovcům samozřejmě dáváme podstatně více," připomněl místostarosta Martin Třeštík a dodal, že další peníze z hazardu už letos rozdělovat nebudou. Zbytek je příjmem rozpočtu.

Hokejový klub HC Milevsko 2010 zřejmě dostane nižší příspěvek, než žádal. „Po úvaze jsme ho i na doporučení sportovní komise  snížili na   340 tisíc korun," řekl místostarosta Třeštík.

„Požadovali jsme 450 tisíc korun, ale samozřejmě jsme rádi za každý příspěvek. Hodně nám pomůže," řekl trenér  HC Milevsko 2010 Bedřich Rybák a zdůraznil, že celá částka  půjde mládeži. Poslouží například dorostencům, kteří hrají ligu staršího dorostu.

Město chce věnovat peníze i nově vzniklému florbalovému klubu, který tak zatím není v systému každoročních žadatelů o sportovní granty. „Zdá se nám užitečné jim patnáct tisíc korun dát," řekl Martin Třeštík. Jak dodal, například Sokolu navrhli padesát tisíc a fotbalistům 110 tisíc korun.

Peníze z hazardu posílá městu ministerstvo financí.