Za současnými problémy společnosti podle něj stojí dvě velké stavby na severní Moravě a v severních Čechách a velké prodlevy s administrací změn během výstavby, se kterými projekt nepočítal, a následně s velkými prodlevami plateb.


V jižních Čechách se s takovým přístupem nesetkali, přesto to má dopad i na zdejší zakázky. „S Jihočeským krajem a českobudějovickým ŘSD byla velmi dobrá spolupráce, se subdodavateli také, rádi jsme tu pracovali," konstatoval s lítostí Pavel Jankůj mladší.

Zatímco v Písku letos dokončili rekonstrukci Šrámkova mostu bez problémů, most ve Strakonicích musí teď také opustit. „Musíme odstoupit od smlouvy a poptat nového zhotovitele. Naší prioritou je strakonický most dokončit do zimy," uvedla ředitelka českobudějovické Správy ŘSD Vladimíra Hrušková.

I když je mirotický most poměrně malou stavbou, pro místní je důležitý. „Někteří obyvatelé tudy jezdili i několikrát denně a teď musí místo objíždět po horší a užší cestě," uvedla starostka Mirotic Martina Mikšíčková. 

Cesta na objízdné trase je špatná a úzká. Pokud by se most do zimy dokončit nepodařilo, budou podle mirotické starostky Martiny Mikšíčkové problémy s její zimní údržbou.

Jaký bude ohledně mostu další postup? „Staveniště vrátíme kraji a provede se skutečné zaměření všeho, co se udělalo," konstatoval vedoucí střediska dopravního značení společnosti SDS Exmost Pavel Jankůj mladší.

Mluvčí Jihočeského kraje (JčK) Radek Šíma situaci upřesnil: „Podle sdělení zhotovitelské firmy most v Miroticích nedostaví dle podmínek uzavřené smlouvy o dílo. JčK zhotovitele vyzval, aby práce opět zahájil, ale to neučinil. V současné době je připravený materiál do rady kraje na 8. září ohledně odstoupení JčK od smlouvy." Dodal, že odstoupení od smlouvy musí nejdříve schválit rada kraje, následně dojde k zakonzervování mostu a zároveň se bude vypisovat nové výběrové řízení na zhotovitele stavby.
 
Společnost SDS Exmost letos dokončila Šrámkův most v Písku. Teď musela zastavit práce na mostech v Miroticích, Strakonicích a Táboře.