Chystá se odejít z městského obchodu ze starého sídliště z ulice Karla Čapka na Tyršovo náměstí čp. 436, kde bude provozovat potraviny.  Tentokrát ale bude ve svém. Trápí ho ale, jak zabezpečit zásobování obchodu, který se nachází u křižovatky.

„Podával jsem na začátku února  žádost na odbor dopravy o vyznačené stání, aby zásobování mohlo zastavovat před prodejnou. Nyní se tam nachází bazar a ten pochopitelně není třeba zásobovat. Jelikož tam ale budou potraviny, bude to úplně jiná situace," vysvětlil Miloslav Buřil, který si postěžoval na to, že žádnou odpověď od úřadu doposud nedostal. Starosta Zdeněk Herout přislíbil nápravu.

Dopravní komise se už žádostí zabývala a nepodpořila ji. Jak ale připomněl  její předseda Lubomír Šrámek, definitivní slovo nemají, jsou pouze poradním orgánem. „Dali jsme jen doporučení. Byla kolem toho diskuze, která pramenila z obavy z precedencu, protože tady ve městě takto vyhrazené stání není," vysvětlil Lubomír Šrámek, proč dopravní komise nedoporučuje žádost podpořit.

Rada ale může rozhodnout jinak, což se v minulosti stalo  v případě Sokolovské ulice. „Osm ku nule jsme hlasovali, že tu chceme jezdit obousměrně, a rada rozhodla, že ulice bude jednosměrná," připomněl Lubomír Šrámek.

Starosta Zdeněk Herout slíbil Miloslavu Buřilovi, že se jeho žádostí bude rada zabývat.  „Pokud to radě přísluší, tak o tom rozhodne," řekl Zdeněk Herout.

Podnikatel Miloslav Buřil se v případě nevyznačení stání pro zásobování obává dopravních kolizí. „Až se k 1. květnu přestěhujeme, bude to vypadat tak, že dodavatelé a moje pojízdná prodejna, kterou budu z obchodu zásobovat, budou stát na silnici, přímo v křižovatce. Přitom u domu čp. 432 je  pruh dostačující k tomu, aby tam mohlo být vyznačeno zásobování," řekl Miloslav Buřil.

Negativně se na jeho žádost dívá i vedoucí odboru dopravy František Kabele. „Povolení by se stalo precedencem pro další. Máme tady mnoho provozoven a nikde jsme vyhrazené místo pro zásobování nepovolovali. Stanovisko odboru dopravy je takové, že ani tady ho povolovat nebudeme," vysvětlil František Kabele.  „Vezměte si prodejnu  hospodářských potřeb Anděl, která je ve frekventované Masarykově ulici, a ani ona to nemá povoleno," dodal František Kabele.

Definitivní slovo bude mít rada. Zasedne  7. dubna.