V českobudějovickém IGY Centru se v rámci projektu Změňte svůj život v IGY setkal se skoro 140 účastníky, kteří na besedu s ním dorazili. „Otázky mě nepřekvapily. Podobné dotazy dostávám skoro pořád, je z nich vždy patrné, že lidé neví, jak se správně postavit k těm mnoha informacím, které se na ně ze všech koutů hrnou," řekl po skončení besedy, při které ale došlo i na osobnější dotazy.
„Co snídáte a co vám chutná?" zeptala se třeba Petra Havlíčka jedna z přítomných. „Záleží na tom, jak moc zrovna spěchám, ale rád si dám namazaný chléb se šunkou 
a k němu rajčata a kozí sýr. No a už od dětství zbožňuji čabajku a uherák. Podobné dobroty u mě v lednici nikdy dlouho nevydrží," přiznal.

Řeč se při setkání stočila 
i na problematiku stravy s lepkem. „Není třeba lepek úplně vyloučit z jídelníčku. Rozhodně se ale člověk musí zamyslet nad tím, jak často ho konzumuje. Zkuste si to někdy spočítat. Běžně si dá člověk k snídani pečivo, k svačině sušenky, k obědu a k večeři těstoviny nebo pizzu – a všechny tyto potraviny jsou vyráběné 
z pšenice. To není správné," zhodnotil.
„Když chce člověk skutečně zhubnout, musí změnit svůj životní styl od základů, a to včetně myšlení. Je důležité se naučit nejen hýbat, ale také pořádně odpočívat," poradil výživový poradce, který pracuje i s vrcholovými sportovci.

Petr HavlíčekVýživový poradce Petr Havlíček je známý také díky pořadu Jste to, co jíte. Je také autorem několika kuchařských knih.
 www.petr-havlicek.com